Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Arlo Parks – “Green Eyes”

© CPU – Larissa Zenner

Arlo Parks beloofde ons veel nieuws deze week en dat was niet gelogen. Het Britse supertalent gaat al een tijdje mee, maar maakte vandaag de releasedatum van haar debuutplaat bekend. Collapsed in Sunbeams zal pas begin volgend jaar het levenslicht zien, maar op de tracklist zien we toch al een paar bekende nummers staan. Zo ligt de lat dankzij “Hurt” en “Eugene” bijvoorbeeld al relatief hoog. Het is trouwens onder andere dat laatste nummer dat de twintigjarige zangeres op de kaart zette. Ze raakte in de top tien van de BBC Sound of 2020-wedstrijd en kwam in heel wat one’s to watch-lijstjes van invloedrijke magazines terecht. Nu staat Arlo dus echt aan de vooravond van haar grote doorbraak en dat viert ze met “Green Eyes”.

Doordat vorige single “Hurt” misschien wel Arlo’s grootste succes tot nu toe was, is het al wat moeilijker om dat te overtreffen. Nu moeten we zeggen dat haar nieuwste worp op het eerste gehoor dat succes ook niet meteen evenaart. Het nummer ligt wel in dezelfde lijn: een donkere baslijn, een leuke beat, wat synths en natuurlijk een betoverende stem. Het zit al bij al zeker goed in elkaar en je hoort ons ook niet zeggen dat “Green Eyes” een slecht nummer is, maar het sleept allemaal een beetje aan. Er gebeurt net iets te weinig om onze aandacht er de volledige drie minuten bij te houden. Toch past Arlo’s nieuwste single perfect binnen haar discografie en kijken we vol verwachting uit naar die debuutplaat.

Collapsed in Sunbeams verschijnt op 29 januari 2021.

Facebook Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

20 oktober 2020

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief