Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Arlo Parks – “Hurt”

Wie er een gewoonte van heeft gemaakt om alle ones to watch-lijstjes bij te houden, zal Arlo Parks waarschijnlijk al wel eens hebben zien passeren. Met slechts negentien lentes op de teller is de Britse zangeres die status de voorbije twee jaar aan het ontgroeien. De zangeres kreeg onlangs nog een populariteitsboost dankzij haar nominatie in de BBC Sound of 2020-wedstrijd en maakt haar hoge verwachtingen tegenwoordig helemaal waar. Met leuke nummertjes als “Black Dog” en “Eugene” weet de Londense een steeds groter publiek aan te spreken. Helemaal terecht als het van ons afhangt, want Arlo Parks windt je zo om haar vinger met haar laidback vibes, zoete stem en intrigerende teksten.

Op haar nieuwste worp valt meteen op dat het tempo wat hoger ligt. Dat maakt van “Hurt” dan ook meteen een bijzonder aangenaam nummer. Haar herkenbare, donkerdere bassen regeren weer, maar Arlo zet haar ietwat hogere stem daar perfect tegenover. In de refreinen weet de Britse wat los te komen van haar originele sound door een soort schwung toe te voegen aan de vocals. Zonder haar eigenheid te verliezen heeft de jonge zangeres dus een nieuwe kant van haar muziek getoond. Met nog een zwoele parlando weet ze ons nog een laatste keer te overtuigen. “Hurt” zit dan ook bijzonder goed in elkaar. Let bijvoorbeeld op de lichte blazers op de achtergrond, de achtergrondvocals of de licht bewerkte zang in de refreinen. Arlo Parks doet het opnieuw!

Facebook Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

18 augustus 2020

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief