Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single FEVER 333 – “Bite Back”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Fans van post-hardcore iconen Letlive. waren teleurgesteld toen ze hoorden dat de groep in 2017 uit elkaar ging. Gelukkig betekende dat niet het einde van frontman Jason Aalon Butler zijn carrière. Meteen daarna lanceerde hij samen met The Chariot gitarist Stevis Harrison en drummer Aric Improta een gloednieuw project onder de naam FEVER 333. Het Californische rapcore trio liet meteen een diepe indruk achter op de rock- en metalwereld. Met debuutplaat STRENGTH IN NUMB333RS uit 2019 inspireerden ze een nieuwe generatie jongeren om kritisch te zijn over de maatschappij waarin ze leven. Intussen is de band klaar met hun nieuwe ep. Singles als “VANDALS” en “SUPREMACY” bereikten op muzikaal vlak nauwelijks het snoeiharde geluid van hun vroegere werk. “BITE BACK” daarentegen is andere koek.

“BITE BACK”, de eerste track op de ep, bevat alle elementen van een goed openingsnummer. Een opwindende gitaarriff, agressieve vocalen en ratelende drummers. Wat krijg je dan wanneer die elementen samensmelten? Een refrein om op mee te schreeuwen. De brug maakt even plaats voor ademruimte, maar niet voor lang. Na het ritmisch geklap en de politieke speech van Butler duiken we opnieuw de moshpit in. Het verhoogde tempo werkt prima samen het gebrul van Jason. Zijn teksten komen angstaanjagender en bedreigender over. Zoiets kan alleen maar van pas komen in een gevecht tegen het systeem. Als dit is hoe FEVER 333 wil terugbijten, belooft dat veel goeds voor hun toekomst.

WRONG GENERATION staat gepland voor 23 oktober.

Facebook / Instagram

 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

19 oktober 2020

About Author

Timon De Zwaef


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief