AlbumsRecensies

Fever 333 – Strength In Numb333rs (★★★★): a fever is coming!

Wordt 2019 het jaar van Fever 333? (vroeger The Fever 333) Vorig jaar stonden Jason Aalon Butler, Steve Harisson en Aric Improta nog voor een select (lees: honderd man) publiek in een tent op Pukkelpop. In november speelden ze het voorprogramma van Bring Me The Horizon in de Lotto Arena. En nu brengen ze dus hun eerste langspeel album uit. Strenght in Numb333rs is gebaseerd op het idee dat de mens over een enorme kracht bezit als ze samenwerken. 333 of de 3 C’s staan voor ‘Community, Charity en Change’.

Begin november 2018 kregen we al een voorsmaakje van hoe het eerste album van Fever 333 er zou gaan uitzien. Na het beluisteren van alle nummers, is “Burn It” de perfecte weerspiegeling van het album. Een golf van bombastische gitaren en scherpe beats vormen samen met een aanstekelijk refrein de basis van dit album. De ongelooflijk harde en scherpe stem van zanger Jason Aalon Butler laat daarboven de haren op onze armen rechtop staan.

Het album Strenght in Numb333rs is een uitgebreidere en meer catchy versie van hun EP Made an American (2018). Bij het beluisteren van de eerste nummers op het album wordt meteen duidelijk dat het trio zich meer gaat focussen op aanstekelijke melodieën. Naast stevige gitaren, vette baslijnen en een scherpe, maar hese stem beschikt zanger Jason ook over een gevoelig kantje. Met het nummer “Inglewood/3” laat het drietal een andere kant van zichzelf zien. Wat opvalt, is dat dit nummer en “Out Of Control/3” maar liefst zeven minuten duren. Die twee nummers nemen ons mee in een emotionele roadtrip waarin ze na een heel ingetogen intro het nummer steeds heen en weer laten bewegen tussen ‘hemel en hel’.

Het contrast is groot met “Am I Here” dat we als voorlaatste nummer terugvinden op het album. Het is het zachtste nummer op het album waarin zelfs violen aan te pas komen. De ruwe, scherpe en hese stem van Aalon verandert nu in een zachte, hese, maar heel warme stem die een leuke melodie in onze oren fluistert. Uiteindelijk wordt het kortste nummer op het album afgesloten met violen en een schreeuw die door merg en been gaat. Fever 333 tourt sinds enkele maanden met Bring Me The Horizon de wereld rond, en die invloeden kan je zeker terugvinden in enkele nummers. De intro van “One of Us” doet ons daarboven denken aan een kinderkoor uit één of andere horrorfilm.

Met dit nieuwe album ligt de weg naar een goed gevulde festivalzomer helemaal open. Met de support van een band als Bring Me The Horizon, headliner op praktisch elk festival in Europa, voorspellen we een grote toekomst voor dit geweldig energieke trio. Het album doet bij momenten ook kennen aan de oude Linkin Park, en als je ziet wat voor succes zij hadden, dan zit het wel snor. Wie ooit al naar een energieke show van Fever 333 is geweest, zal dat zeker beamen. Wie dat nog niet gedaan heeft, zal daar dit jaar zeker niet onderuit kunnen.

We kunnen besluiten dat Strenght in Numb333rs een schot in de roos is. Fever 333 heeft zichzelf uitgevonden en met dit album geven ze een geweldig visitekaartje af. Elk nummer heeft zijn eigen aanstekelijke melodie die toch heel verschillend is van de andere nummers. Naast “Burn It”, zien we heel veel potentieel in “Am I Here” en “Coup D’étalk”. Die laatste zit vol energie en je kan gewoon voelen dat dit nummer live heel hard gaat kunnen scoren. De strijdkreet op het einde van hun laatste nummer laat dan ook niets aan de verbeelding over!

We did it y’all, we did it together, thats how we win. We fight the power to maintain our power. And when we win, and we know we will, it’s our power to all people! 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 4): Fonkelend richting ontknoping

Het lot van dag vier hing een tijd lang aan een zijden draadje, want tot gisterenmiddag bleef het onduidelijk of grote afsluiter…
LiveRecensies

Rock am Ring 2022 (Dag 2): Van de startgrid tot aan de finish aan een verschroeiend tempo

Na een deugddoende nacht was het hoog tijd voor dag twee op de Nürburgring. De zon was gelukkig genoeg weer van de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Korn - "Forgotten"

Na een carrière van bijna dertig jaar behoeft Korn weinig introductie. Al sinds het zelfgetiteld debuut uit 1994 wist de band aanhang…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.