Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single FEVER 333 – “Vandals”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Twee jaar geleden moesten we met spijt in het hart afscheid nemen van Letlive, maar uit de assen herrees al snel FEVER 333. Het nieuwe project van frontman Jason Butler begon vanaf nul, maar ging toch al razendsnel naar honderd. Hun maatschappijkritiek verbergen ze niet in hun muziek en zeker niet in hun furieuze liveoptredens. Na beruchte passages op Pukkelpop en Graspop Metal Meeting zijn ze ondertussen ook in België uitermate populair geworden, waardoor ze onlangs in een uitverkochte Zappa in Antwerpen mochten spelen. Het trio blijft ook op het nieuwe “VANDALS” hun ongenoegen uitdrukken.

FEVER 333 zoeken met hun rapcore steeds opnieuw de rand op, maar helaas pakt dat op “VANDALS” iets minder goed uit. Ondanks een goede intro blijven we al gauw wat op onze honger zitten. De strofe lijkt namelijk op te bouwen naar een luid en agressief refrein, maar niets is minder waar. Het refrein is iets te zacht en eentonig gemaakt en daar kan de dreigende ondertoon ook niet veel aan veranderen. De gitaren en de drums zijn verder ook maar heel sporadisch verwerkt en krijgen pas op het einde echt de ruimte die ze nodig hebben. De verwachtingen lagen wellicht iets te hoog voor de nieuwe van FEVER 333, maar laten we vooral hopen dat het bij deze kleine misstap blijft.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

6 december 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief