Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Dorian Electra – “My Agenda” (feat. Village People & Pussy Riot)

Ondanks dat het nog maar van vorig jaar geleden is dat Dorian Electra een album uitbracht, mogen we deze week al een tweede langspeler van de artiest verwachten. Eerder dit jaar kregen we al een hoop singles waaronder “Sorry Bro (I Love You)” en “Edgelord” te horen. Voor die laatste werkte Electra samen met Rebecca Black en dat lied is verre van de enige samenwerking die op My Agenda zal staan. Vandaag bracht Dorian Electra het titelnummer uit als single en daarop zijn niemand minder dan Village People en Pussy Riot te horen.

Na ruim veertig jaar kent nog steeds iedereen de danspasjes op “Y.M.C.A.“, de grootste hit van Village People, en ook de outfits van de macho macho mannen zijn nog steeds iconisch. De rollen van politieagent, bouwvakker, cowboy, matroos, leather man en native American werden ondertussen door ruim twintig mannen ingenomen, al doet de groep het tegenwoordig zonder die laatste.

Ook Pussy Riot kende sinds het ontstaan ervan heel veel verschillende leden, waarvan de meesten anoniem bleven aangezien ze zich schuil houden achter gekleurde bivakmutsen. Pussy Riot maakte al enorm veel politieke statements en in thuisland Rusland zijn ze daardoor niet door iedereen even graag gezien.

“My Agenda” wordt ingezet met de herkenbare stem(filter) van Dorian Electra, die ook deze keer gepaard gaat met elektronica. Een vrij stevige gitaar duikt zo nu en dan op doorheen het lied. Verschillende genres worden gecombineerd waardoor het misschien wat druk kan overkomen, maar “My Agenda” zit eigenlijk wel goed in elkaar. Waar Village People slechts tijdens het refrein wat meezingt, heeft Pussy Riot een iets grotere invloed op de tekst. In het Russisch hebben zij het over met regenboogvlaggen over het Rode Plein marcheren en gay propaganda. Ondanks dat niet alle drie de artiesten een even grote rol spelen tijdens de single, komt de boodschap die ze willen overbrengen wel duidelijk naar voren.

My Agenda is te koop vanaf 16 oktober.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

15 oktober 2020

About Author

Robbe Rooms Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief