Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JAKOMO – “OK, Coach”

Al sinds 2017 verblijdt JAKOMO de wereld door nu en dan prachtige liedjes de wereld in te sturen. Een heerlijke sloomheid en gitaren die net niet vals klinken zijn de belangrijkste ingrediënten voor de mengelmoes aan invloeden die het Brusselse kwartet typeert. Van Pavement tot Whitney, van King Krule tot Mac DeMarco, allemaal zijn op een manier wel vertegenwoordigd in de zelfverklaarde suave rock van JAKOMO. Binnen drie weken komt de band met een allereerste ep, genaamd Fastbreak. Ter voorbereiding van dit heuglijke moment kregen we de laidback vibes van “Onlyu” en het hele catchy “Luna Park” al te horen.

Vandaag vervoegt de band zijn twee voorgangers met een derde single, genaamd “OK, Coach”. Eerst krijgen we gitaarakkoordjes met droge zang te horen, waarna een zwoele groove opsteekt. Funky is het allemaal wel, spannend net iets minder. Het geheel doet zelfs sterk denken aan “505” van Arctic Monkeys, de ‘aah’ na ongeveer de helft doet dan weer een belletje rinkelen bij de Red Hot Chili Peppers. “OK, Coach” klinkt net iets meer binnen de hokjes van een braver geproduceerd popproduct dan we gewend zijn van JAKOMO en dat gek genoeg zonder hun lo-fi sfeertje te verliezen. Desalniettemin houden we enorm veel van het sfeertje dat de Brusselaren weten te creëeren en dat hopen we op Fastbreak alleen maar bevestigd te krijgen.

Fastbreak verschijnt op 28 oktober. Om dat te vieren speelt de band diezelfde dag in het Brusselse Vaartkapoen, samen met Cesar Quinn. Tien dagen eerder waagt JAKOMO zijn kans bij de finale van Humo’s Rock Rally.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JAKOMO - "Luna Park"

‘Suave rock’, zo noemen de vier Brusselse jongens van JAKOMO hun eigen muziek. Suave rock is een mix tussen de slome slacker…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single JAKOMO - "Onlyu"

De beloftevolle jongens van JAKOMO hebben Brussel als uitvalsbasis, al laten ze de stadsdrukte liever achterwege om (vooralsnog louter figuurlijk) te floreren…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Colver – “Thinking Out Loud”

Sinds 2017 brengen vier Brusselse ketjes onder de naam Colver veelzijdige indierock voor de dag waarmee ze het genre verder op de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.