Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JAKOMO – “OK, Coach”

Al sinds 2017 verblijdt JAKOMO de wereld door nu en dan prachtige liedjes de wereld in te sturen. Een heerlijke sloomheid en gitaren die net niet vals klinken zijn de belangrijkste ingrediënten voor de mengelmoes aan invloeden die het Brusselse kwartet typeert. Van Pavement tot Whitney, van King Krule tot Mac DeMarco, allemaal zijn op een manier wel vertegenwoordigd in de zelfverklaarde suave rock van JAKOMO. Binnen drie weken komt de band met een allereerste ep, genaamd Fastbreak. Ter voorbereiding van dit heuglijke moment kregen we de laidback vibes van “Onlyu” en het hele catchy “Luna Park” al te horen.

Vandaag vervoegt de band zijn twee voorgangers met een derde single, genaamd “OK, Coach”. Eerst krijgen we gitaarakkoordjes met droge zang te horen, waarna een zwoele groove opsteekt. Funky is het allemaal wel, spannend net iets minder. Het geheel doet zelfs sterk denken aan “505” van Arctic Monkeys, de ‘aah’ na ongeveer de helft doet dan weer een belletje rinkelen bij de Red Hot Chili Peppers. “OK, Coach” klinkt net iets meer binnen de hokjes van een braver geproduceerd popproduct dan we gewend zijn van JAKOMO en dat gek genoeg zonder hun lo-fi sfeertje te verliezen. Desalniettemin houden we enorm veel van het sfeertje dat de Brusselaren weten te creëeren en dat hopen we op Fastbreak alleen maar bevestigd te krijgen.

Fastbreak verschijnt op 28 oktober. Om dat te vieren speelt de band diezelfde dag in het Brusselse Vaartkapoen, samen met Cesar Quinn. Tien dagen eerder waagt JAKOMO zijn kans bij de finale van Humo’s Rock Rally.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Olmen 2023 (Festivaldag 1): Perfecte opbouw zonder échte ontploffing

Wie vorig jaar aanwezig was, weet dat Rock Olmen een gezellig buurtfestival is, maar dan wel één dat heel erg ‘rock on’…
InstagramLiveRecensies

Lovejoy @ Trix: Gillen van plezier

Het verhaal van Lovejoy is een aaneenschakeling van succes. De band ging oorspronkelijk in de Trix Bar staan, maar nadat alle kaarten…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Black Box Revelation, Whispering Sons, Noordkaap en meer voor Rock Olmen

Vorig jaar kreeg de Olmense festivalganger voor een eerste maal een volledig tweedaagse voorgeschoteld. Dat editie 2022 een succes mag genoemd worden,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.