Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Woodkid – “Horizons Into Battlegrounds”

Franse zanger Yoann Lemoine pleziert ons met een tweede album, waarvan hij “Goliath” en “Pale Yellow” reeds prijsgaf. Nu krijgen we nog een single van de tracklist erbij, “Horizons Into Battlegrounds”. Zijn debuutalbum Golden Age was meteen een topper, maar Woodkid liet ons toch zeven jaar wachten op een nieuw exemplaar. Hij regisseerde daarvoor ook videoclips voor onder meer Pharrell Williams, Katy Perry, Taylor Swift en Lana Del Rey, maar ook voor zijn eigen nummers. Met S16 slaat de zanger een iets kalmere, minder bombastische weg in dan zijn oudere hits “Run Boy Run” en “Iron“.

Een rustige pianomelodie leidt het lied in, gevolgd door de warme, lage stem van Yoann Lemoine. We horen het pianoritme lichtjes versnellen vanaf het refrein en daarna wordt het aangename, kalme tempo terug hervat. Het nummer heeft een mooie tekst die prachtig vertolkt wordt door de kenmerkende stem van Woodkid. Hoewel het bijna vier minuten duurt, is het voorbij voor je het weet. Het filmische, epische karakter blijft weer terugkomen in het nieuwe werk.

Woodkid komt op 27 januari 2021 naar Paleis 12. Het nieuwe album S16 is beschikbaar vanaf 16 oktober en kan je nu al vooruitbestellen.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

30 september 2020

About Author

Kato Coppens


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief