Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Woodkid – “Goliath”

© Nicolas Ghesquière

De grootmeester van electric bombast is terug. Zeven jaar is het ondertussen geleden dat Woodkid zijn enigste album The Golden Age tot nog toe uitbracht. De Fransman was lange tijd ook een hoog aanzien regisseur van videoclips en maakte onder meer clips voor Katy Perry en Lana Del Rey. Zijn fascinatie voor bombast en grootse elektronische klanken werd echter zo groot dat hij zelf ook muziek begon te maken onder het alias Woodkid. Het werd een instant succes met overvolle zalen en headlinerposities op festivals. Zijn grootste succes boekte hij met het nummer “Run Boy Run”, een nummer dat in heel wat reclames, games en films gebruikt werd. Een nieuw album komt er nog dit jaar en daar is “Goliath” een eerste nummer uit.

De muziek van Woodkid heeft altijd al iets heel filmisch gehad en dat is met “Goliath” nog steeds zo. Grootse geluiden en een opbouwende dynamiek zorgen voor een impressionante geluidsmuur, die steeds groter en epischer wordt. De zachte stem van Yoann Lemoine straalt rust uit en staat daarmee haaks met de dreigende elektronische klanken die om elke hoek loeit. Bij het nummer hoort ook een impressionante videoclip die de muziek nog meer in de verf weet te zetten. Woodkid heeft de afgelopen zeven jaar zeker niet stilgezeten en levert met “Goliath” een zeer sterk comeback af!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

25 april 2020

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief