Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Woodkid – “Pale Yellow”

© Nicolas Ghesquière

Amper één album heeft Woodkid nodig gehad om zich naar de top te werken. Voordien werkte de Fransman als regisseur voor wereldsterren als Lana Del Rey en Drake en die ervaring implementeerde hij ook in zijn eigen muzikaal project. In zijn muziek brengt hij oud en nieuw op een unieke manier samen tot iets geheel vernieuwend en net dat lijkt de mensen zeer aan te spreken. Ondertussen speelt Woodkid in de grote arena’s in Europa en werden zijn nummers meer dan 250 miljoen keer gestreamd op Spotify. Een nieuw album zou er dit najaar nog aankomen en daar krijgen we met “Pale Yellow” nu een tweede smaakmaker uit.

Met “Pale Yellow” gaat Woodkid verder waarmee hij op “Goliath” gestopt was. De muziek van Woodkid roepen steeds filmische landschappen voor de geest en daar ligt net de sterkte van de Fransman in. Met een gelaagdheid en een geweldig oor voor symfonie creëert Woodkid stuk voor stuk echte parels. Ondanks de complexe compositie, klinkt “Pale Yellow” heel luchtig en daar heeft de zachte stem van Woodkid ook wel iets mee te maken. De eerste twee nummers beloven alvast veel goeds voor een spectaculair vervolg op The Golden Age! Iets om naar uit te kijken.

Op woensdag 27 januari 2021 komt Woodkid naar Paleis 12 in Brussel.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

13 juni 2020

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief