Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single beabadoobee – “How Was Your Day?”

Nog een kleine drie weken en dan verschijnt Fake It Flowers, de eerste langspeler van beabadoobee. De Brits-Filipijnse muzikante is al even aan een opmars bezig, maar op de schouders van Powfu, die haar samplede in zijn nummer “death bed”, rees ze onlangs naar de top van de hitlijsten. Wat ons betreft werd het tijd dat Bea Kristi door een groter publiek werd ontdekt, want haar charmante muziek kan ons al even bekoren. Dat was ook het geval voor de vooruitgeschoven singles van haar aankomende plaat, al stak “Sorry” wel met kop en schouders boven “Care” en “Worth It” uit.

Over “Care” zeiden we nog dat we hoopten dat Bea ook terug zou keren naar het lo-fi akoestische geluid van haar eerdere werk, en die wens wordt bij deze ingewilligd. Na drie overwegend gepolijste songs klinkt “How Was Your Day?” eerder als een spontane slaapkameropname; vergeleken met de betoverende warme klanken van Loveworm helt het misschien zelfs iets té ver naar de imperfecte kant. Ook krijgen we het gevoel dat de muzikante iets te lang op iets te weinig inhoud teert. Tot zover echter onze klachten, want dit oprechte nummer brengt meteen een lach op ons gezicht. Een grote uitzondering binnen de inmiddels al omvangrijke discografie van de dame vormt het niet, maar dat hoeft ook niet; de melodieën doen ons spontaan wegdromen en de tekst is herkenbaar. Het zou dan ook best voor in subtiliteit vergelijkbare vonken kunnen zorgen op Fake It Flowers.

Het grungy “Sorry” blijft onze favoriet, maar met “How Was Your Day?” bewijst beabadoobee ook nog steeds een lieflijke ballade te kunnen schrijven. We kijken dan ook uit naar 16 oktober!

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

158 posts

About author
muziek is fijn. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
AlbumsRecensies

beabadoobee – Fake It Flowers (★★★): Het boeket niet door de bloemen heen zien

beabadoobee brengt ons vandaag haar eerste langspeler, Fake It Flowers. Het album markeert een mijlpaal voor de jonge singer-songwriter Bea Kristi; een debuutplaat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single beabadoobee – “Worth It”

Binnen ruim een maand verschijnt eindelijk de eerste langspeler van Bea Kristi, of beabadoobee voor de vrienden. De Brits-Filipijnse muzikante brengt al…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.