Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single beabadoobee – “Sorry”

Bea Kristi, in de volksmond ook wel eens razend populaire indiepopster beabadoobee, bombardeert ons vandaag met een duo versies van haar nieuwe single “Sorry”. Eerder deze maand bracht ze ons ook al “Care“, de eerste single van haar debuutalbum Fake it Flowers, dat staat te verschijnen onder label Dirty Hit. Daar spoken onder andere ook The 1975 en Pale Waves rond. Die eerste was een release die we als we eerlijk zijn liever vergeten, maar dat is vandaag wel anders.

Wanneer je het nummer opzet hoor je wat ruis. Is dit wel de juiste opname? Zeker: traagjes zet Bea in met haar fragiel gezongen zinnen, om geleidelijk aan ondersteund te worden door wat strijkers. Het bouwt zich op en valt dan weer neer. Steeds opnieuw, en steeds wat verder. Het haar op onze rug gaat rechtstaan van dit muzikaal edgen. Het nummer voelt zo ook aan als een naderende storm, eentje met hier en daar al een donderslag, om ons dan helemaal neer te bliksemen wanneer het openknalt in een instrumentale code rood. Dit opbouwen is zo verslavend dat we onmogelijk kunnen stoppen met luisteren en zo gedwongen zijn om “Sorry” toch minstens nog de hele avond op repeat door onze boxen te knallen.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

67 posts

About author
Streep™
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Wanthanee - Wanthanee (★★★½): Zoete melodieën om bij weg te dromen

In 2016 lanceerde De Nieuwe Lichting van Studio Brussel de succescarrière van het reeds gekende Equal Idiots, maar ook Wanthanee Wadngam behoorde…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Coldplay - Music of the Spheres (★★½): Duidelijke spreidstand

Het is alweer tweeëntwintig jaar geleden dat Coldplays debuutalbum Parachutes verscheen en de wereld met verstomming sloeg. Hun ster rees snel verder…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marissa Paternoster - "White Dove"

Marissa Paternoster is de frontvrouw van de rockband Screaming Females, heeft een soloproject onder de naam Noun en is daarnaast nog kunstenares….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.