Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single beabadoobee – “Worth It”

Binnen ruim een maand verschijnt eindelijk de eerste langspeler van Bea Kristi, of beabadoobee voor de vrienden. De Brits-Filipijnse muzikante brengt al sinds 2017 met enige regelmaat muziek uit, wat al pareltjes als Loveworm (2019) opleverde. Voor haar debuutplaat lijkt ze een iets toegankelijkere, poppy richting uit te willen, al is ook haar liefde voor de grunge en britpop van eind vorige eeuw nog steeds duidelijk aanwezig. Inmiddels zijn we twee singles ver: “Care” kon ons ondanks een gebrek aan verrassingen redelijk bekoren, maar het was vooral het grootse “Sorry” dat ons deed uitkijken naar Fake It Flowers.

“Worth It” lijkt zoals “Care” eerder voor de rechtdoorzee weg te kiezen. Er wordt met de deur in huis gevallen met een aanstekelijke gitaargroove en puntige synthklanken. Tijdens het refrein gaat Bea’s stem al snel de hoogte in. Perfect klinkt het allemaal niet, maar we kunnen het ‘concert met je beste vrienden’-gevoel best smaken. We zijn evenwel niet volledig overtuigd, wat vooral te maken heeft met het grote aantal artiesten dat zich dit geluid inmiddels al heeft toegeëigend. We kijken daarbij opnieuw naar haar collega’s en labelgenoten van The 1975; zinnen als ‘You’re a bit more fucked, but I guess that’s fine’ kunnen we probleemloos horen in de stem van zanger Matty Healy.

We hadden graag nog dat tikkeltje meer van beabadoobee gehoord om zich te onderscheiden van de massa; “Worth It” klinkt namelijk net iets te dime a dozen. Een leuk nummer is het wel, maar we zijn vooral benieuwd naar wat het minder singlegerichte materiaal op Fake It Flowers te bieden zal hebben. Dat kunnen we gaan ontdekken op 16 oktober.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

177 posts

About author
hier schrijf ik opstellen over progressieve rock en liefdesbrieven aan marika hackman, helaas wél met hoofdletters. het is trouwens laira en niet liera • luisterlog: last.fm/user/lyramsr
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Oscar Lang – Chew The Scenery (★★★): Vaarwel bedroompop, hallo indierock

Hier is hij dan: het debuutalbum van het Britse bedroompopfenomeen Oscar Lang. Zijn eerste langspeler Chew The Scenery is er eindelijk na…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oscar Lang - "Write Me A Letter"

Oscar Lang brengt ons vandaag een stapje dichter bij zijn debuutalbum. De kroonprins van de Britse bedroompop releaset zijn eerste langspeler Chew…
AlbumsRecensies

beabadoobee - Our Extended Play (★★★½): Een eclectisch toetje

Vorig jaar nog lanceerde beabadoobee, een jonge Londense met een hart voor terugblikken, haar debuutalbum Fake It Flowers. Dat gebeurde met een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.