Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single beabadoobee – “Care”

De Brits-Filipijnse beabadoobee weet ons al even te bekoren met haar soms breekbare, dan weer vrolijke singer-songwriterpop. Sinds “Coffee” in 2017—dat recent nog werd opgepikt door Powfu voor een remix, al vinden we het origineel toch wel stukken beter—laat ze regelmatig nieuw materiaal op ons los. Haar beste werk tot nu toe vonden we terug op Loveworm, zeven eerlijke nummers over liefde en aangrenzende thema’s met passend dromerige instrumentatie. “Care” is het eerste voorsmaakje van een nieuwe langspeler die later dit jaar zal verschijnen.

Met “Care” vervolgt Bea Kristi de koers die ze met haar vorige ep Space Cadet inging. Ze heeft de ingetogenheid van Loveworm grotendeels laten vallen ten gunste van een toegankelijk poprockgeluid, dat helemaal klaar is voor wanneer de arena’s terug open mogen. Dit kunnen we evenzeer waarderen, al hopen we dat er op de beloofde langspeler een evenwichtige afwisseling van beide kanten te horen zal zijn. Tijdens de strofes lijkt de muzikante nog even terug te keren naar de fluisterachtige zang van haar vroege materiaal, maar lang houdt ze dat niet vol, want haar stem straalt in het refrein puur zelfvertrouwen uit. We horen enige invloed van labelgenoten The 1975; als die groep een volledige plaat had gemaakt rond “Me & You Together Song”, dan hadden we dit nummer er makkelijk in zien passen.

“Care” is eigenlijk te weinig een deviatie van het geluid van Space Cadet om ons echt te verrassen, maar dat neemt niet weg dat we er best vrolijk van worden. Een onmiddellijk hoogtepunt in haar discografie is het niet, maar alsnog zal het haar ongetwijfeld veel fans winnen. We zijn enorm benieuwd naar hoe de rest van de plaat, die op 16 oktober verschijnt, gaat klinken.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

177 posts

About author
hier schrijf ik opstellen over progressieve rock en liefdesbrieven aan marika hackman, helaas wél met hoofdletters. het is trouwens laira en niet liera • luisterlog: last.fm/user/lyramsr
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Oscar Lang – Chew The Scenery (★★★): Vaarwel bedroompop, hallo indierock

Hier is hij dan: het debuutalbum van het Britse bedroompopfenomeen Oscar Lang. Zijn eerste langspeler Chew The Scenery is er eindelijk na…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oscar Lang - "Write Me A Letter"

Oscar Lang brengt ons vandaag een stapje dichter bij zijn debuutalbum. De kroonprins van de Britse bedroompop releaset zijn eerste langspeler Chew…
AlbumsRecensies

beabadoobee - Our Extended Play (★★★½): Een eclectisch toetje

Vorig jaar nog lanceerde beabadoobee, een jonge Londense met een hart voor terugblikken, haar debuutalbum Fake It Flowers. Dat gebeurde met een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.