Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single beabadoobee – “Care”

De Brits-Filipijnse beabadoobee weet ons al even te bekoren met haar soms breekbare, dan weer vrolijke singer-songwriterpop. Sinds “Coffee” in 2017—dat recent nog werd opgepikt door Powfu voor een remix, al vinden we het origineel toch wel stukken beter—laat ze regelmatig nieuw materiaal op ons los. Haar beste werk tot nu toe vonden we terug op Loveworm, zeven eerlijke nummers over liefde en aangrenzende thema’s met passend dromerige instrumentatie. “Care” is het eerste voorsmaakje van een nieuwe langspeler die later dit jaar zal verschijnen.

Met “Care” vervolgt Bea Kristi de koers die ze met haar vorige ep Space Cadet inging. Ze heeft de ingetogenheid van Loveworm grotendeels laten vallen ten gunste van een toegankelijk poprockgeluid, dat helemaal klaar is voor wanneer de arena’s terug open mogen. Dit kunnen we evenzeer waarderen, al hopen we dat er op de beloofde langspeler een evenwichtige afwisseling van beide kanten te horen zal zijn. Tijdens de strofes lijkt de muzikante nog even terug te keren naar de fluisterachtige zang van haar vroege materiaal, maar lang houdt ze dat niet vol, want haar stem straalt in het refrein puur zelfvertrouwen uit. We horen enige invloed van labelgenoten The 1975; als die groep een volledige plaat had gemaakt rond “Me & You Together Song”, dan hadden we dit nummer er makkelijk in zien passen.

“Care” is eigenlijk te weinig een deviatie van het geluid van Space Cadet om ons echt te verrassen, maar dat neemt niet weg dat we er best vrolijk van worden. Een onmiddellijk hoogtepunt in haar discografie is het niet, maar alsnog zal het haar ongetwijfeld veel fans winnen. We zijn enorm benieuwd naar hoe de rest van de plaat, die op 16 oktober verschijnt, gaat klinken.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

14 juli 2020

About Author

Lyra muziek is cool. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief