Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Bandler Ching – “Pousmousse”

Voor zover wij weten is Bandler Ching geen fanclub van Friendspersonage Chandler Bing. De groep pakt het instrumentaal aan, dus Chandler-esque flauwe moppen blijven sowieso achterwege. Met hun zweverige mengeling van vooral jazz, impro, elektro en soms noise brengen ze het beste van verschillende werelden bij elkaar, waardoor ze verleden jaar al eens gingen lopen met de kroon voor onze  ‘Zalm van de maand’. Dat is ook Sdban Records niet ontgaan en zo is “Pousmousse” de eerste single die de Brusselaars uitbrengen onder de vleugels van hun nieuwe label.

“Pousmousse” komt binnen als een heerlijk luchtige mousse met duizend smaaklagen, waar je de ganse namiddag voor in de keuken gespendeerd hebt. Net zoals velen – of toch eerder weinigen? – hun koeken verorberen, lepelen we het dessertje zorgvuldig laag voor laag uit. Zo gaan we van een groovy samenspel geleidelijk aan richting dromerigheid. Het invallen van de blazers betekent een mooi contrast tussen gladde blazerklanken enerzijds en de drive van het nummer anderzijds, om ons even later volledig op een roze wolk in trance te wiegen. Chings nieuwe single bundelt dezelfde therapeutische werking van een psycholoog gratis en voor niets in een luttele vijf minuten die voorbijzoeven alsof het niets is.

“Pousmousse” maakt duidelijk dat we Bandler Ching enkel maar vaker zullen tegenkomen in de scene, als een meer dan gewenste Janice, zo je wil.

Vi.be / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

24 september 2020

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief