Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle WHOMAN – “Daily Aw”

WHOMAN bestaat uit de tweelingen Mira en Ambroos De Schepper (die laatste kent u misschien van Kosmo Sound en Bandler Ching), Lou Wery (STACE, Paradoxant) en Gaspard Sicx (Run Sofa, GUM). De groep timmert al een tijdje aan de weg, maar schiet nu eindelijk echt uit de startblokken met een eerste vooruitgeschoven single. “Daily Aw” is het eerste deel van een muzikaal drieluik en het nummer doet ons alvast uitkijken naar de volgende releases.

De band laat zich naar eigen zeggen inspireren door acts als Fleet Foxes, Tune-Yards, Cocteau Twins en Sam Amidon, maar zelf horen wij vooral late jaren tachtig/vroege jaren negentig-acts terug in de simpele, doch robuuste gitaarriff waarrond het liedje is opgebouwd. De subtiele en ietwat duistere details maken duidelijk dat hier klassemuzikanten aan het werk zijn, en vooral de lichtjes sinister aandoende synthpartijen op de achtergrond vormen een mooi contrast met de speelse samenzang. Die stemmen doen bij momenten – zeker in de brug – trouwens wat aan Animal Collective denken, nog een zelfverklaarde invloed van de groep.

“Daily Aw” is alternatieve rock zoals wij die graag horen en openbaart zich na enkele luisterbeurten als een heuse oorwurm. Simpele maar toffe muziekvideo ook, die herinneringen oproept aan jaren negentig homevideo’s. De twee volgende liedjes komen begin april en mei uit. We zijn al benieuwd naar wat die 1 april-single zal geven.

WHOMAN viert de release van “Daily Aw” op 8 maart in Django in Gent.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

STACE @ Ancienne Belgique (AB Club): Fluweelzachte neosoul

Langzaam maar zeker timmert de Brusselse STACE aan haar carrière. Zo verscheen vorig jaar nog haar debuut-ep Green Onyx en was ze…
LiveRecensies

Het Depot & INUIT present overdrive @ Het Depot: Op ontdekkingsreis in studentenmetropool

Inuït is een concertorganisatie die tracht zoveel mogelijk muzikaal talent aan Leuven te tonen en zoveel mogelijk Leuven, aan het muzikaal talent…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single STACE - "Tainted"

Het bruist van talent in onze hoofdstad en daar is onder meer neosoulzangeres STACE een mooi voorbeeld van. Vorig jaar bracht ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.