UitgelichtZalm van de maand

Zalm van de maand: Bandler Ching

Het is weer eens het einde van een maand, en dat wilt zeggen dat het ook weer tijd is om te gaan vissen in onze vijver. Ook deze maand waren er weer visjes op overschot, maar onze voorkeur ging uit naar een jazzy zalm: Bandler Ching. Jazz is weer hip, en dat kunnen wij alleen maar toejuichen. Bands als MDCIII, BeraadGeslagen of STUFF. weten elk op hun eigenwijze manier het genre terug tot leven te brengen, vaak feilloos gecombineerd met andere genres.

Ook Bandler Ching is een jazzkwartet dat zich niet vastpint op één genre. Gevestigd in Brussel mixen ze feilloos ruwe hiphop-grooves met dromerige electro en bezwerende saxofoon. De compositie gebeurt door Ambroos De Schepper, die je misschien kent van Kosmo Sound of Boogie Belgique. Maar het zijn niet enkel die genrewissels die Bandler Ching zo sterk maken, ook binnen de band houden de jongens wel eens van wat uitdaging. Zo kan de saxofonist plots achter de keys verschijnen of wordt de bassist de solospeler van dienst. Grenzen bestaan niet in jazz en daar maakt Bandler Ching duidelijk gebruik van.

Behalve een livesessie in de Robot Studios, valt er online nog niet veel te beluisteren van deze band. Maar laat die livesessie nu net de perfecte blauwdruk zijn om aan te tonen waarom deze band onze Zalm van de maand is. Na een bezwerende intro met de sax in de hoofdrol word je naar een ander universum gekatapulteerd door dromerige synths. Niet veel later is het de beurt aan de bassist om zijn kunnen te tonen, dit alles ondersteund door onstopbare grooves. Wanneer alles samenkomt, beland je in een chaotisch, maar o zo heerlijk geheel, waar een mix van geluiden je overspoelt en misschien wel even doet verdwijnen uit het hier en nu.

Op het vi.be-profiel van de band kan je nog enkele andere nummers beluisteren en we kunnen dit alleen maar aanmoedigen. Zonder te gaan vervelen, weet de band keer op keer lang uitgerokken jazzcomposities samen te stellen, die steeds hun eigen focus hebben, zonder de typische ‘Bandler Ching sound’ te verliezen. De kwaliteitsvolle muziek is er al, nu is het het ideale moment voor Bandler Ching om mee te surfen op de positieve golf die er rond hun genre hangt.

Vi.be / Facebook

Heb je zelf interesse om met je band of solo-act op de site te verschijnen als Zalm van de maand? Schrijf je dan in via vi.be en wie weet schrijven wij binnenkort een artikel over jouw muziek.

Related posts
LiveRecensies

Aili, Bandler Ching & Bobbi Lu @ Beursschouwburg: Drievoudige virtuositeit

Op het moment dat we als samenleving het coronavirus collectief ‘negeerden’, ontstond er een wildgroei aan nieuwe muziekevenementen. Rock Werchter en Tomorrowland…
LiveRecensies

STUFF., Dijf Sanders, Bandler Ching & Dishwasher_ @ Gent Jazz: Superlatieven

Ondanks dat we afgelopen dagen al enkele zeer goede optredens zagen hier op Gent Jazz, is het toch de tweede zaterdag die…
AlbumsRecensies

The Pink Lemons - Saturday Ease (★★★½): Frisse limonade met een shot funk

Enige tijd geleden werd The Pink Lemons al getipt als onze zalm van de maand. De groep uit Sint-Truiden trok toen onze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.