Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hjelvik – “North Tsar”

Hjelvik is het nieuwe soloproject van Erland Hjelvik, voormalig frontman van de Noorse metalband Kvelertak. Na drie albums, het voorprogramma te zijn geweest van Metallica en het winnen van maar liefst vier Noorse Spelleman awards, verliet hij in 2018 de band. De afgelopen twee jaar spendeerde Erland aan het schrijven van zijn eerste album: Welcome to Hel.

Met “North Tsar” als debuutsingle lijkt Hjelvik klaar om een vaste waarde te worden in de Noorse metalscene, want van een rustige start is zeker niets te merken. Tijdens de intro komen alle instrumenten goed tot hun recht, waarna het tempo wordt opgenomen door de riff die ook onder de meeste lyrics verder klinkt. De rest van “North Tsar” is hard, maar toch energiek. Melodisch geeft het bijgevolg het gevoel van echte vikingmetal.

Welcome to Hel verschijnt op 20 november en zal gaan over de Noorse mythologie en geschiedenis. Hjelvik rekent voor zijn soloalbum op de gitaristen Rob Steinway (lead) en Remi André Nygård (rhythm), bassist Alexis Lieu en drummer Kevin Foley. De eerste single maakt liefhebbers van Noorse metal alvast zeer ongeduldig naar het volledige album.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Kvelertak - Splid (★★★★): Wat je ziet, is niet altijd wat je krijgt

Jezelf overtuigen dat een slechte indruk ook maar een momentopname is geweest, dat is een lastige taak. We volgen Kvelertak al langer,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kvelertak - "Fanden ta dette hull!"

Aanstaande vrijdag, op Valentijn, verschijnt de nieuwste plaat Splid van Kvelertak. Het wordt meteen de eerste plaat met nieuwe frontman Ivar Nikolaisen en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kvelertak ft. Troy Sanders - "Crack Of Doom"

Scandinavië en zware gitaren, het is een combinatie die al tientallen jaren werkt en zal blijven werken. De Noorse band Kvelertak begon…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.