Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles boy pablo – “leave me alone!” & “be with me”

De jeugd is aan een opmars bezig en dat is op muzikaal vlak niet anders. De Noorse Nicolás Muñoz is daar een perfect voorbeeld van. Hij is nog maar twintig jaar, maar zijn populariteit groeit zienderogen. De naam van de jongeman zegt je misschien nog niet zoveel, maar bij boy pablo gaat er vast en zeker al een belletje rinkelen. Met dat dromerige, zomerse indieprojectje maakt hij al een tijdje furore, maar het is pas volgende maand dat er eindelijk een debuutplaat verschijnt. Van Wachito Rico hebben we ondertussen al heel wat voorsmaakjes gekregen, waaronder het leuke “honey“, “hey girl” en onlangs nog “rest up“. Telkens was dat met een b-kantje, en dat is ook vandaag niet anders. “leave me alone!” haalde de plaat, “be with me” jammer genoeg niet. Toch kunnen beide nummers ons overtuigen.

Op “leave me alone!” laat Muñoz zijn Chileense roots opborrelen, want het zonnetje straalt instant wat harder. Een leuke baslijn trekt de boel op gang, maar het is pas in de refreinen dat de boel helemaal losbarst. Een fijne indiegritaar en heel wat elektronica zorgen voor een bijzonder leuke sfeer, maar daar blijft het niet bij. Wat Muñoz zingt, nodigt uit tot dansen en ook de synths zetten die euforie extra kracht bij. Tegen het einde krijgen we nog een lichte gitaarsolo op ons bord, waardoor we finaal over de streep worden getrokken. Het wordt een dromerig indiefeestje met boy pablo; en zeg nu zelf, daar kan je geen nee tegen zeggen. Het perfecte nummer voor deze nazomerzon!

Ook “be with me” werd een zomers nummertje, maar hier zakt het kwik toch een beetje. Het tempo gaat omlaag en de dromerige synths nemen de bovenhand. Toch kunnen we niet spreken van een slecht nummer, want hier draait het meer om de sfeer. Alles voelt heel liefdevol doordat het er allemaal een beetje trager aan toe gaat. Het b-kantje werd er eerder eentje om op weg te dromen in de zon. Dat mag er natuurlijk ook zijn, maar over het algemeen missen we hier misschien een beetje pit. Al bij al twee leuke nummertjes dus van boy pablo, die nog net op tijd komen om de laatste zonnestraaltjes te vergezellen.

Wachito Rico verschijnt op 23 oktober. Op 14 maart stelt boy pablo zijn debuutplaat voor in Ancienne Belgique. Enkele maanden later, op vrijdag 2 juli, staat hij op Rock Werchter.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

boy pablo – Wachito Rico (★★½): Liefde en overvloedige synths

In 2017 verscheen boy pablo, een Noorse singer-songwriter met Chileense achtergrond, op het toneel met zijn gezapige bedroom pop. Net als wij…
AlbumsRecensies

ROLE MODEL - our little angel (★★★): Voorzichtige stap richting een debuutalbum

Tucker Pillsbury, ook wel bekend als ROLE MODEL, is een artiest die we zeker in de gaten moeten houden. De 23-jarige zanger…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles boy pablo - "rest up" & "people"

Niet alle muziek die uit het Scandinavië komt is droompop. Dat bewijst de Noorse Nicolás Muñoz met zijn zweverig indiepopproject boy pablo….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.