Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Krapuul – “Spoor Kwijt”

Wie de naam Krapuul hoort, denkt onmiddellijk aan een jongere die ’s avonds op straat kattenkwaad uithaalt. Daarom past die naam dus goed bij deze jonge Gentenaar. Al jaren slentert hij door de Gentse straten, niet alleen rappend, maar ook tekenend. Krapuul werkt immers onder de alias Kiewie als grafisch ontwerper en illustrator. Onder de vleugels van de Gentse rapper/producer T-Loc is hij als belofte gegroeid en heeft hij zijn eigen stijl gevonden. “Spoor Kwijt” is de eerste single en tevens de titeltrack van Krapuuls debuutalbum dat eind deze maand uit de donkere straten van Gent tevoorschijn komt. Vanaf het moment dat Krapuul begint met rappen neemt hij je mee op een wandeling waarbij hij ondertussen zijn verhaal vertelt. Van flow wisselen kan de Gentse rapper als geen ander, rijmen gaat ook vlot. Dit zorgt allemaal voor verschillende wendingen dat dit nummer zeer aantrekkelijk maakt.

Het refrein is dan weer een kant die we niet gewoon zijn van Krapuul, het zingen gaat hem goed af. Het gaat als volgt: ‘Hopeloos geboren, het wordt hoog tijd, dat ik mijn leven op de rails krijg. Ik zweer het is een doodstrijd, ontspoord, spoor kwijt’. Een simpel refrein, maar toch vol betekenis. Buiten de sterke bars van Krapuul mogen we ook de productie niet vergeten. De jonge Antwerpse producer Wilco begint zijn weg te vinden in de Vlaamse hiphop-scene. Het is niet de eerste keer dat we Wilco zien passeren, zo verzorgde hij de beats voor onder andere Miserabele Johnny en VLB. We zijn benieuwd naar het debuutalbum van Krapuul, zeker als het van dezelfde kwaliteit is als deze track.

Instagram

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

148 posts

About author
Ik maak muziekjes, ik schrijf over muziekjes, ik ben verliefd op muziekjes.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

SEL - ONDERGROND (★★★★): Het is duidelijk wie regeert ondergronds!

Het is nog niet lang dat SEL onder die naam de undergroundscene onveilig maakt met loeiharde flows. Sinds Never Hier brengt hij non-stop…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Krapuul - "Herres"

We weten ondertussen al dat Krapuul een aparte rapper is. Na zijn debuutalbum Spoor Kwijt wist de scene wie hij was en wat…
AlbumsRecensies

Krapuul - Spoor Kwijt (★★★★): Krapuul zet jong Gent op de kaart

Een tiental dagen geleden kondigde Krapuul met een sterke single zijn debuutalbum aan. “Spoor Kwijt” was een charmant voorproefje van wat er…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.