Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frankie and the Witch Fingers – “Activate”

Gaf je het verbluffende ZAM vorig jaar een luisterbeurt, dan weten we bijna zeker dat nieuwe muziek van Frankie and the Witch Fingers, het Californische meesterbrein achter dat vijfsterrenalbum, je ter plekke doet trappelen van opwinding. Eigenlijk is de schuldige voor dat enthousiasme in een recenter verleden te zoeken: bij het uitkomen van fantastische singletjes als “Mind’s Eye” en “Cavehead”, of het verbluffende “Sweet Freak”, waarop de band al haar vorige platen en singletjes schijnbaar kadert binnen hetzelfde thematische universum van mensetende monsters en levensgevaarlijke kosmische bestemmingen. De titel van hun aanstormende album weet het verraderlijke sfeertje dan ook perfect te capteren: Monsters Eating People Eating Monsters… Op die psychedelische knaller is het nog wachten tot 2 oktober, maar in tussentijd worden we gelukkig nog vertroeteld met “Activate”, een kanjer van bijna acht minuten lang waarop we de meest ritmische kant van Frankie and the Witch Fingers te horen krijgen.

Het is een modeverschijnsel dat zich de laatste twee jaar steeds breder lijkt voor te doen bij bands die zichzelf associëren met psychedelica en flowerpower: exotisch slagwerk. Waar een klassieke drumset en een paar rare gitaareffecten vroeger de klus netjes klaarden, ook bij Frankie and the Witch Fingers, is het enorm verfrissend om te horen hoe niet alleen de geweldig meeslepende fuzzlawine van frontman Dylan Sizemore een hoofdrol speelt, maar ook de drummer zich hoorbaar naar de voorgrond verplaatst en de boel ophitst met conga’s en angstige aanslagen van een triangel. “Activate” is een schijnbaar eindeloos doordravende brok hallucinerende psychrock die het heel duidelijk maakt dat Frankie and the Witch Fingers meester zijn van spanning en dynamiek. De safari doorheen het bevreemdende landschap, dat de band met zo veel overtuiging weet op te trekken, blijft boeien tot Dylan de boel zachtjes tot stilstand brengt, en op het einde van de rit kan je niet anders dan vaststellen dat de verwachtingen voor het album -opnieuw- gestegen zijn.

Facebook / Instagram 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Frankie and the Witch Fingers – “Cookin'” & “Tracksuit”

Een van de meest consistente psychrockbands van de afgelopen jaren is ongetwijfeld het uit Los Angeles afkomstige Frankie and the Witch Fingers….
AlbumsRecensies

Frankie and the Witch Fingers - Monsters Eating People Eating Monsters... (★★★★): Trip door een bloeddorstig universum

Frankie and the Witch Fingers introduceren is een beetje een open deur intrappen. Hoewel hun verbluffende album ZAM vorig jaar nog met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frankie and the Witch Fingers - "Sweet Freak"

Een van de meest opwindende bands in het genre van de psychedelische rock luistert naar de naam Frankie and the Witch Fingers….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.