Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frankie and the Witch Fingers – “Sweet Freak”

Een van de meest opwindende bands in het genre van de psychedelische rock luistert naar de naam Frankie and the Witch Fingers. Na hun vijfsterrenalbum ZAM, dat vorig jaar uit kwam, lijkt de inspiratie van de band nog lang niet uitgeput. Meer zelfs, sinds hun laatste singletjes “Mind’s Eye” en “Cavehead” zitten we alweer op het puntje van onze stoel. Het viertal uit Californië is er doorheen de (nochtans beknopte) vijf jaren van muzikale activiteit intussen in geslaagd om een geheel eigen sound te ontwikkelen die rust op de stem van frontman Dylan Sizemore en een geheim brouwsel van fuzz, reverb en een hoop andere gitaarspecerijen. Met de aankondiging van Monsters Eating People Eating Monsters…, het nieuwste album van de band dat uitkomt op 2 oktober, volgt ook een nieuw singletje, en of dat die de moeite is.

Op “Sweet Freak” wendt Frankie and the Witch Fingers zich opnieuw tot het fictieve universum dat de band al eerder tot leven wekte op Drip/Tea, en we ook uitgebreid te horen kregen op ZAM, op “Head Collector” en “Dark Sorcerer” bijvoorbeeld. Het is een angstaanjagend universum van vleesetende monsters en vuurspuwende slangen, zo doet de videoclip ons toch geloven, en een uiterst gevaarlijke plek om zomaar te betreden voor sterfelijke mensen. Het nummer opent met een stelletje gitaren, steigerend door een lading vibrato, die het pad moet effenen waar de gigantische lading fuzz doorheen kan vloeien. Die tsunami komt er echter pas op het einde van het nummer, en dat hoeft niet te verbazen. Frankie and the Witch Fingers mogen zichzelf immers absolute meesters van spanning en mysterie noemen. De geleidelijke crescendo waarover het nummer zich naar zijn climax beweegt gaat dan ook gepaard met een berg bevreemdende en buitenaardse effecten, dreigende blazers, en een uitermate strak duo van drum en bas die de opbouwende chaos orkestreren. ‘You don’t want to die, but you’ve got to!’, klinkt het wanneer de boel helemaal ontploft. Het Frankie-verse is duidelijk bruut en meedogenloos, maar levert wel heerlijk rauwe, psychedelische fuzz-explosies op, die overstromen van inspiratie.

Facebook / Instagram 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Frankie and the Witch Fingers – “Cookin'” & “Tracksuit”

Een van de meest consistente psychrockbands van de afgelopen jaren is ongetwijfeld het uit Los Angeles afkomstige Frankie and the Witch Fingers….
AlbumsRecensies

Frankie and the Witch Fingers - Monsters Eating People Eating Monsters... (★★★★): Trip door een bloeddorstig universum

Frankie and the Witch Fingers introduceren is een beetje een open deur intrappen. Hoewel hun verbluffende album ZAM vorig jaar nog met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frankie and the Witch Fingers - "Activate"

Gaf je het verbluffende ZAM vorig jaar een luisterbeurt, dan weten we bijna zeker dat nieuwe muziek van Frankie and the Witch…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.