Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frankie and the Witch Fingers – “Mind’s Eye”

De volle vijf sterren kenden we vorig jaar toe aan het verbluffende ZAM van garage-psychcollectief Frankie and the Witch Fingers. De schemerige, psychedelische krautrock die we daar regelmatig naar het hoofd geslingerd kregen, was niets minder dan een trip naar een alternatief universum, waar mythische wezens en onverklaarbare taferelen dagelijkse kost zijn. Zelfs als we ZAM buiten beschouwing laten, zit de band nog op een berg nummers die meer dan de moeite waard zijn, “Learnings Of The Light” bijvoorbeeld, van hun minder populaire maar niet te onderschatten album Brain Telephone.

Frankie and the Witch Fingers strooiden in de aanloop naar de coronacrisis al met hints dat er een nieuw album in de pijpleiding zat, en vandaag krijgen we daar eindelijk een eerste proevertje van te horen: “Mind’s Eye”. Als de mystieke vibes je nog niet overvallen bij het lezen van die titel, dan wel bij de geheimzinnige video die de band ervan op haar website plaatste: een zweterig kluwen van kleurrijke en psychedelische, bijna epileptische taferelen. Het nummer zelf klinkt onvervalst als Frankie and the Witch Fingers, met hun heerlijke gevoel voor opbouwende spanning, deze keer begeleid door een mysterieuze sluier van exotische synthgeluiden. Wat volgt is een bloedhete explosie van fuzz terwijl de LSD-blaadjes uit de lucht dwarrelen, en of je er dan bij een temperatuur van 30 graden nog een wild psychedelisch dansje uitgeperst krijgt.

Een releasedatum voor het nieuwe album van de band is er voorlopig nog niet, wat wel zeker is dat als je het nieuwe singletje op vinyl wilde bemachtigen dat je er -nu al- aan bent voor de moeite.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Frankie and the Witch Fingers - Monsters Eating People Eating Monsters... (★★★★): Trip door een bloeddorstig universum

Frankie and the Witch Fingers introduceren is een beetje een open deur intrappen. Hoewel hun verbluffende album ZAM vorig jaar nog met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frankie and the Witch Fingers - "Activate"

Gaf je het verbluffende ZAM vorig jaar een luisterbeurt, dan weten we bijna zeker dat nieuwe muziek van Frankie and the Witch…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frankie and the Witch Fingers - "Sweet Freak"

Een van de meest opwindende bands in het genre van de psychedelische rock luistert naar de naam Frankie and the Witch Fingers….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.