Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frankie and the Witch Fingers – “Cavehead”

Vorig jaar maakte Frankie and the Witch Fingers ons nog ontzettend blij met hun laatste full lentgh ZAM, dat na een strenge jury toch vijf sterren kreeg. De band maakt psychedelische gitaarrock en deze twee invloeden worden alternerend gebruikt. Sommige nummers houden het bij stevige gitaarrock, maar de psychedelica is nooit veraf.

“Cavehead” is een nieuw nummer dat samen met “Mind’s Eye” op een 7″ zal verschijnen. Om deze release fysiek te bemachtigen zal je je niet meer moeten haasten, want deze is helaas uitverkocht. In tegenstelling tot “Mind’s Eye” vliegt “Cavehead” er na een kleine intro met een stevige gitaarriff in. Er zitten minder psychedelische invloeden in dan bij de vorige single, waardoor deze toch iets steviger klinkt. Alsnog slagen de heren er weer in om een goede melodie in het nummer te plaatsen die je na een eerste luisterbeurt niet snel zal vergeten. Het nummer is over het algemeen steviger en doet denken aan de hardere nummers die op ZAM stonden.

“Cavehead” is een leuke single geworden die samen met “Mind’s Eye” een goede balans creëert voor een 7″. Een nieuwe plaat is niet voor meteen, maar deze twee nieuwe nummers zijn meer dan een zoethoudertje.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Spiral Drive @ Djingel Djangel: Spelen met invloeden

Om de zoveel tijd komt er een artiest op onze radar die nog quasi onbekend is, maar toch de aandacht van het…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hot Garbage – “Mystery”

Het Canadese viertal Hot Garbage bracht ons deze week een nieuw voorsmaakje van hun nieuwe album. Met “Mystery” kennen we nu al…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.