Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Rhye – “Helpless”

© CPU – Kris Kellens

De Canadese Rhye is al jaren niet meer weg te denken uit het alternatieve muzieklandschap. Debuutalbum Woman deed ons in 2013 al zwichten voor de combinatie van r&b beats en Mike Milosh zijn falsetto stem. Op het in 2019 verschenen Spirit wist Rhye ons iets minder te overtuigen, maar dat deed hij des te meer op Blood. Met zijn nieuwe single “Helpless”, en eerder ook op “Beautiful”, lijkt hij dan ook vooral verder te gaan op die eerste twee platen en daar zijn wij maar wat blij om.

Dim de lichten en sluit de gordijnen vooraleer je op play drukt, want het beloven een paar zwoele minuten te worden. Een lange intro heet je meteen welkom in de wondere wereld van Rhye, waarbij je al snel omarmd wordt door engelengezang en een beat die niet zou misstaan in de slaapkamer. ‘Things I do for you. Write a million love songs’, klinkt het na ruim veertig seconden, waarna wij alleen maar kunnen zeggen dat we ze allemaal willen horen beste Rhye. De Canadees weet ons te doen verlangen naar een liefde zo puur, zacht, intens en verslavend als zijn nummers klinken. Dat gevoel wordt alleen maar versterkt door de synths en strijkers die de rode draad vormen doorheen het repertoire van Mike Milosh.

Het concert van Rhye in het Koninklijk Circus is door de aanhoudende Coronacrisis uitgesteld, nieuwe afspraak op 24 april 2021.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

10 september 2020

About Author

Leni Sonck


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief