Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Yellow Days & Mac DeMarco – “The Curse”

De jonge Brit Yellow Days nestelt zich sinds eind 2016 alsmaar dieper in ons hart met zijn mix tussen bedroom pop, psychedelische indie en slacker rock, waardoor hij in een adem genoemd wordt met King Krule en Mac DeMarco. Laat het nu net die laatste zijn waarmee George van den Broek, zoals de Brit in het dagelijks leven heet, samen heeft gewerkt voor “The Curse”. Dit nummer staat net als “Treat You Right” en “Love Is Everywhere” op het nieuwe album A Day in a Yellow Beat dat er op 18 september aankomt. Normaal kwam het album al uit op 7 augustus, maar speciaal om zijn fans te ergeren, stelde hij het dus uit naar de achttiende.

Om die fans toch niet al te boos te maken, bracht hij vandaag de samenwerking met Mac DeMarco uit. “The Curse” klinkt helemaal zoals je kan verwachten van de twee mannen, een gezapige beat in combinatie met een funky synthesizer zetten al vanaf de eerste noten de toon. De rauwe stem van Yellow Days, die klinkt als een zestigjarige crooner past perfect in het plaatje. Op de stem Mac mogen we spijtig genoeg niet rekenen, maar gelukkig brengt hij ons tegen het einde van het nummer in vervoering met zijn psychedelische gitaarspel.

A Day in a Yellow Beat ligt op 18 september in de rekken. Wie Yellow Days live aan het werk wil zien moet op 26 maart afzakken naar de Botanique, de ticketverkoop gaat van start op 11 september.

Facebook / Instagram

7 september 2020

About Author

Joren Van der Plas


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief