Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yellow Days – “Love Is Everywhere”

Ondanks zijn piepjonge leeftijd is Britse multi-instrumentalist George Van Den Broek al een paar jaar aan zijn opmars bezig. Zijn artiestennaam Yellow Days is een verwijzing naar zijn synesthesie, het vermogen om kleuren te zien tijdens het luisteren naar muziek. Een genre op zijn muziek plakken, is moeilijk. Hij combineert psychedelische indie met bedroom pop en slacker rock op een manier waar zelfs Mac De Marco en King Krule naar kunnen opkijken. Zelf beschrijft hij zijn sound als ‘upbeat existential millennial crisis music’. Nadat hij een paar weken geleden de funky track “Treat You Right” uitbracht, komt hij nu met de leadsingle van zijn volgende studio album, A Day in a Yellow Beat.

Hij zei het zelf al, en met de twee nieuwe singles wordt duidelijk dat Yellow Days een andere weg is ingeslagen qua stijl. “Love is Everywhere” is behoorlijk uptempo en heeft de nodige soulinvloeden. Hierdoor is het nummer meer zomers en dansbaar dan alles wat we tot nu toe van hem gehoord hebben. Op vocaal vlak heeft de 22-jarige Brit ook niet stilgestaan. Hij trekt zijn zang een register omhoog, zowel qua volume als toonhoogte, en is niet bang om zijn sterke falsetstem in te zetten.

A Day in a Yellow Beat komt uit op 7 augustus, en heeft features van onder andere Mac Demarco, Nate Fox en Bishop Nehru.

Instagram / Facebook

28 posts

About author
Soms Blue, Altijd Pink.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Myd – “Moving Men” feat. Mac DeMarco

Ze kenden en bewonderden elkaar al een tijdje. Nu brengen de Franse muzikant en producer Myd en de Canadese songwriter Mac DeMarco…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Benny Sings - "Rolled Up" feat. Mac DeMarco

Dromen komen uit voor onze noorderbuur Benny Sings. De Amsterdammer mocht na een succes met Rex Orange County een dagje in de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.