Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yellow Days – “Love Is Everywhere”

Ondanks zijn piepjonge leeftijd is Britse multi-instrumentalist George Van Den Broek al een paar jaar aan zijn opmars bezig. Zijn artiestennaam Yellow Days is een verwijzing naar zijn synesthesie, het vermogen om kleuren te zien tijdens het luisteren naar muziek. Een genre op zijn muziek plakken, is moeilijk. Hij combineert psychedelische indie met bedroom pop en slacker rock op een manier waar zelfs Mac De Marco en King Krule naar kunnen opkijken. Zelf beschrijft hij zijn sound als ‘upbeat existential millennial crisis music’. Nadat hij een paar weken geleden de funky track “Treat You Right” uitbracht, komt hij nu met de leadsingle van zijn volgende studio album, A Day in a Yellow Beat.

Hij zei het zelf al, en met de twee nieuwe singles wordt duidelijk dat Yellow Days een andere weg is ingeslagen qua stijl. “Love is Everywhere” is behoorlijk uptempo en heeft de nodige soulinvloeden. Hierdoor is het nummer meer zomers en dansbaar dan alles wat we tot nu toe van hem gehoord hebben. Op vocaal vlak heeft de 22-jarige Brit ook niet stilgestaan. Hij trekt zijn zang een register omhoog, zowel qua volume als toonhoogte, en is niet bang om zijn sterke falsetstem in te zetten.

A Day in a Yellow Beat komt uit op 7 augustus, en heeft features van onder andere Mac Demarco, Nate Fox en Bishop Nehru.

Instagram / Facebook

36 posts

About author
Soms Blue, Altijd Pink. 24/7 muziek aan het luisteren, kijk maar!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yellow Days - "Slow Dance & Romance"

Het was alweer enkele maanden geleden dat we nog iets hoorden van Yellow Days. In november bracht hij nog samen met Ric…
AlbumsRecensies

The Simps - Siblings (★★★★): Puberale postpunk van een dynamisch duo

Je kent misschien wel een groep die je terugbrengt naar die zorgeloze tienerjaren in het skatepark. Zelfs als je zoals ons amper…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yellow Days - "Belong Together"

Drie maanden na de vorige single “I’ll Be Loving You“, krijgen we weer nieuwe muziek van Yellow Days. De 22-jarige George van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.