Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Yellow Days – “Treat You Right”

De Britse twintiger George van den Broek maakt zijn eigen versie van indierock, iets wat zich bevindt tussen Mac Demarco en King Krule waar dan nog wat beats over gegooid worden. Zijn twee vorige singles uit 2019 “It’s Real Love” en “Just When” klonken dan net weer wat elektronischer. Nu kondigt de Brit zelf aan dat hij de afgelopen twee jaar bezig was met zijn muziek heruit te vinden. “Treat You Right” is dus het voorproefje van een nieuw project.

Het nummer is geen volledige breuk met zijn vroegere stijl, zo zingt hij nog altijd over liefdesperikelen en klinkt zijn stem nog altijd als die van een vijftigjarige kettingroker. Deze keer krijgen we hem niet enkel als crooner te horen, maar haalt hij enkele keren uit met zijn stem. Het muzikale aspect is eveneens wat funkier geworden, wat al direct op te merken valt in de intro. De mix tussen zijn keyboard en elektrische gitaar geeft het nummer een zomers sfeertje en maakt dat we moeilijk kunnen blijven stilzitten.

FacebookInstagram

1 mei 2020

About Author

Joren Van der Plas


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief