LiveRecensies

Compact Disk Dummies @ OLT Rivierenhof: Vierhonderd paar daverende dansbenen

@ CPU – Stijn Verbruggen

Vrijdagavond betekent voor de meesten onder ons dat we eindelijk aan het weekend mogen beginnen. Je kan dat bijvoorbeeld voortreffelijk inzetten door op café of op restaurant te gaan met wat vrienden. Gelukkig kregen wij samen met vierhonderd anderen de kans om ons weekend te starten met een amusant optreden van de gebroeders Coorevits. En neen, geen haar op onze kop heeft er nu nog spijt van dat we dat etentje met enkele collega’s hebben afgewezen om in de plaats daarvan naar een concert te gaan! We hebben genoten van de Compact Disk Dummies die ons op een plezante en verfijnde manier voor de volgende dagen hebben klaargestoomd.

Compact Disk Dummies is niet meer weg te denken uit onze Belgische muziekscene. Wat begon in 2012 met het winnen van Humo’s Rock Rally resulteerde ondertussen al in verschillende hits, talrijke optredens en twee albums. Dat deden de broers allemaal in de acht jaar dat ze op het hoogste niveau binnen onze muzieksector meedraaien. Chapeau! Waar ze van ons nog een compliment voor krijgen, is het uitbrengen van hun tweede album Neon Fever Dream, onder niet zo optimale omstandigheden. Desondanks hebben ze er een geslaagde release opzitten en touren ze er nu heel het land mee door. Zo stoppen ze er nu ook mee in het prachtige OLT Rivierenhof te Deurne.

@ CPU – Stijn Verbruggen

De avond werd geopend met een voorprogramma van het elektronische Transistorcake, dat op momenten best stevig uit de hoek kwam en ons duidelijk wakker wou schudden voor de rest van het concert. Het drietal leek elkaar van binnen en van buiten te kennen, want op het geheel van hun show kunnen we niks aanmerken. We merkten dan ook vele glimlachen en schuddende hoofden in het publiek op, maar spijtig genoeg waren er ook heel wat concertgangers die minder geïnteresseerd waren in het kunnen van Transistorcake en dan maar tegen hun buur begonnen praten. Toch hebben wij wel genoten van de veeltalige ritmische melodieën die we hiervoor nog maar zelden hadden gehoord. Al bij al was het dus een heel fijn concert dat ons vredig achterliet. We kunnen niet wachten tot we de heren nog eens mogen zien, misschien dan op een iets geschiktere locatie… maar tussen de bomen was het natuurlijk ook plezant.

Om exact twee na negen was het zover: de gebroeders Coorevits kwamen samen met drummer Robin Wille (die ook voor DIRK. drumt) op enkele rustige tonen het podium opgelopen. Met “Neon Fever Dream” werd de set kalm ingezet, maar gelukkig kwam er direct een kleine ontploffing die het publiek zeker kon smaken. We kregen er meteen een goed gevoel bij en ook de subtiele overgang die ze maakten naar hun hit “Satellites” werd in dank afgenomen. Bijna iedereen zat te stoeldansen en ook tijdens hun meest recente single “Matter of Time” had men het moeilijk met stilzitten. Vanaf dat moment konden we met zekerheid zeggen dat we een avond vol ambiance tegemoet gingen, en dat blijkt achteraf gezien ook te kloppen!

@CPU – Stijn Verbruggen

Het zat eraan te komen, en we zijn blij dat Lennert het door zijn microfoon riep. Tijdens het vierde nummer vroeg hij aan iedereen om recht te staan, wat massaal gebeurde. Plots stond gans het publiek op hun beide benen te swingen. Wat was dat lang geleden! Het enthousiasme zat goed en ook muzikaal was er niets op aan te merken. Dat laatste was vooral opvallend tijdens het hoogtepunt van de avond. “Cry for Me” was tot in de puntjes perfect uitgevoerd, waardoor we een regelrechte energiebom op ons afgevuurd kregen. Luidkeels gezang, dartelende benen en een gitaarsolo: het was er allemaal. Als er een spanningsveld tevoorschijn is gekomen door de vele dansers, weten alle concertgangers wel de reden daarvoor.

Toch merkten we op bepaalde momenten een soort wispelturigheid op bij de gebroeders. Iedereen weet dan ook dat Lennert graag eens door het publiek loopt en zijn lichaam graag cadeau geeft om te crowdsurfen. In deze periode gaat dat helaas niet, maar wij zouden liegen als we zeggen dat we dat niet hebben gemist. Het is iets dat het optreden van de Compact Disk Dummies gewoon vervolledigt en door sommigen zelfs gezien wordt als de kers op de taart. Gelukkig maakten ze zich er zelf niet zo druk om als wij nu doen, want de twee entertainers weten hoe ze een massa mensen moeten klaarstomen. Zo zagen we bij het geknipte “Holy Love” en het adembenemende “Girls Keep Drinking” niets anders dan feestende mensen die niet meer wisten hoe ze hun dansbenen in bedwang moesten houden.

@CPU – Stijn Verbruggen

Wat we zo fijn vinden aan Compact Disk Dummies is dat ze nooit vervelend overkomen. In elk nummer zit wel iets vernieuwends, zodat niet te veel songs op elkaar aan lijken. We kunnen dan ook concluderen dat de setlist die de heren op poten hebben gezet ijzersterk in elkaar zat. Ook het slot van het optreden was meer dan uitstekend: de overgebleven hits werden ons op een prachtig bordje geserveerd. “I Remember”, afkomstig van hun laatste album, werd bij momenten in een retro jasje gezet en kon niet ontsnappen aan de vurige dansjes van het publiek. Afsluiten deden de broers dan weer met hun bekendste nummer, “The Reeling”, dat op een memorabele manier werd onthaald bij de fans. Na een applaus van jewelste kwamen de jongens nog eenmaal terug om het concert af te sluiten met het rustigere “Remain In Light”.

Wat er gisterenavond in het OLT Rivierenhof is gebeurd, zullen we niet snel vergeten. We zagen een knotsgekke show van de gebroeders Coorevits die tot in de puntjes perfect was uitgevoerd voor een menigte die er maar niet genoeg van kreeg. De vierhonderd paar daverende dansbenen hebben dan ook geen minuut stilgestaan. Zeker bij hoogtepunten als “Cry for Me” en “The Reeling” hebben we niemand braaf zien zitten en dat deed niet alleen ons, maar ook de heren op het podium deugd. Ze gaven één grote brok energie af en de concertgangers smulden ervan. Bedankt, Compact Disk Dummies, voor het inzetten van het weekend met dit groot feest!

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Setlist:

Neon Fever Dream
Satellites
Matter of Time
On Repeat
Cry for Me
Once in a Lifetime (Talking Heads-cover)
Easy Life
Holy Love
I Remember
Girls Keep Drinking
The Reeling

Remain in Light

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Hellmut Lotti Goes Metal @ OLT Rivierenhof: Afspraak met de geschiedenis

Had je ons een jaar geleden proberen wijs te maken dat we met Dansende Beren uit de bol zouden gaan op een…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 3): Van mysterie naar hysterie

De derde dag van Pukkelpop begon nogal wisselvallig door de regen en dat liet iedereen plots een klein beetje panikeren. Gelukkig klaarde…
InstagramLiveRecensies

Nile Rodgers & CHIC @ OLT Rivierenhof: De fun, de hits

Na Gary Numan verwelkomde het OLT Rivierenhof een andere levende legende, hetzij uit een totaal andere scene. Door ook funkgitarist en sterproducer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.