Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Compact Disk Dummies – “I Remember”

©CPU – Cédric Depraetere

De Compact Disk Dummies hebben de laatste tijd hun tweede adem gevonden. De MIA voor beste dance heeft de broertjes Coorevits vleugels gegeven. Eind vorig jaar nog pakten de Dummies uit met hun Satellites epwaaronder ook een paar hitjes zoals “Cry For Me” en “Satellites” met Tom Barman, maar nu is het alweer tijd voor een nieuwe plaat. Onlangs bevestigden Lennert en Janus dat Neon Fever Dream eraan zit te komen en die plaat wordt precies wat de naam al doet vermoeden. Donkere, futuristische, maar toch vooral lekker dansbare nummers. In de aanloop naar de release, krijgen we vandaag al een eerste voorsmaakje te horen. “I Remember” bevestigt alvast wat er ons beloofd werd.

Het nummer begint heel onheilspellend met donkere bassen en synths, terwijl de echo op Lennerts stem daar nog een schepje bovenop doet. Het is diezelfde stem en wat elektronische geluidjes die het nummer echt laten starten. Dankzij het hoge tempo klinkt de single al een beetje lichter, maar de donkere elektronica blijft de muzikale hoofdrol spelen. Stilstaan is in elk geval geen optie, want het terugkerende deuntje geeft een speelse touch aan “I Remember”. Daarbovenop is het nummer nog eens catchy dankzij de makkelijk te onthouden teksten. Na enkele luisterbeurten zit het dan ook al helemaal vast in je geheugen, waardoor het slechts een kwestie van tijd lijkt voor het op de radio gedraaid wordt. De zomer belooft alvast zwoel te worden, want Compact Disk Dummies heeft al heel wat festivals op de tourposter staan, en daar komen er ongetwijfeld nog een pak bij. Als de plaat even leuk wordt als deze eerste single, zijn de jongens zeker een must see, want ook live hebben ze hun reputatie mee.

Neon Fever Dream, verschijnt op 3 april. De Dummies stellen die plaat voor op 23 april in Het Depot, op 25 april in De Kreun en op 27 april in de Handelsbeurs in Gent. Er staat de jongens ook een drukke festivalzomer te wachten, want op 30 mei staat de band op Gladiolen, 13 juni op Retie Rockt, 10 juli op Cactusfestival in Brugge en op 9 augustus op Dranouter Festival.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1970 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Compact Disk Dummies @ Ancienne Belgique (AB): Bloedhete triatlon

Compact Disk Dummies lijkt de laatste tijd in een groeispurt te zitten. De broers hebben een derde plaat af en beginnen sinds…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Compact Disk Dummies - "fomo"

Nadat Compact Disk Dummies jarenlang het middelgrote publiek entertainde, mikken de broers sinds kort een stukje hoger. Afgelopen zomer was er zo…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 3): Van mysterie naar hysterie

De derde dag van Pukkelpop begon nogal wisselvallig door de regen en dat liet iedereen plots een klein beetje panikeren. Gelukkig klaarde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.