Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Compact Disk Dummies – “Cry For Me”

De tijd vliegt als je plezier hebt. Het is inmiddels al zeven jaar geleden dat de Compact Disk Dummies als winnaars van Humo’s Rock Rally uit de bus kwamen en zo Vlaanderen helemaal in hun ban trokken met hun gekende synth electro. De eerste ep volgde al een jaar later en zorgde na het succes van “The Reeling” voor de definitieve doorbraak. Dit jaar zou, drie jaar na het debuut Silver Souls eindelijk een vervolg uitkomen en is het tweede album officieel in de maak. “Cry For Me” is alvast de comebacksingle waar iedereen op heeft zitten wachten.

“Cry For Me” is de eerste release in twee jaar tijd en heeft nog steeds de gekende Compact Disk Dummies-sound. De zeer catchy synths en een makkelijk mee te bekken refrein doen het werk op deze single en geven ons het gevoel dat ze nog steeds zeer goed weten waarmee ze bezig zijn. Hun periode als huisband van De Ideale Wereld mag dan wel over zijn, toch kunnen hun fans juichen want deze single betekent dat het nieuwe album in zijn slotfase zit en we dus snel nog meer nummers zullen krijgen. “Cry For Me” is in ieder geval een geslaagde terugkeer.

Compact Disk Dummies spelen op 7 augustus op de Lokerse Feesten en op 17 augustus op Pukkelpop.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

23 mei 2019

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief