Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Compact Disk Dummies ft. Tom Barman – “Satellites”

©CPU – Ymke Dirikx

We hebben er enige tijd op moeten wachten, maar sinds kort is Compact Disk Dummies helemaal terug van weggeweest. Een paar weken geleden verbraken de gebroeders Coorevits de stilte door met “Cry For Me” hun eerste single in drie jaar uit te brengen en meteen erna volgde ook nog het nieuws dat de jongens in oktober hun nieuwe ep de wereld insturen. De twee releaseshows in de AB verkochten dan ook in een mum van tijd uit, maar daar bleef het niet bij. Nadat de Dummies het al voor elkaar kregen om de Dance Hall op Pukkelpop op het middaguur tot de nok te vullen, trokken ze daarna nog mee met dEUS op tour bij onze Noorderburen. Uit die shows is duidelijk een vriendschap ontstaan, want niemand minder dan Tom Barman is te gast op “Satellites”

Op hun nieuwste single laten Lennert en Janus zich nog maar eens van hun beste kant zien. Ze mixen Justice-achtige geluiden met een leuke drum en een paar blazers, met effecten weliswaar. Lennerts stem schiet regelmatig de hoogte in, waardoor er een funky sfeer doorheen het hele nummer hangt. “Satellites” zou zomaar tientallen jaren eerder gemaakt kunnen zijn en dat wordt nog maar eens in de verf gezet door het zwoele ‘rapstukje’ dat Tom Barman voor zijn rekening mag nemen (denk aan zijn invloed bij Magnus). Het nummer sluit af met harde beats die ondersteund worden door funky beats die van “Satellites” een geweldig doordacht en sterk nummer maken.

De twee shows in de Ancienne Belgique zijn dus al hopeloos uitverkocht, maar wie wil kan Compact Disk Dummies nog aan het werk zien tijdens hun try-out in De Klinker in Aarschot op 10 oktober en de dag erna in Turnhout. De ep volgt in dezelfde maand.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

19 september 2019

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief