Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Compact Disk Dummies – “Satellites” (feat. Tom Barman)

©CPU – Ymke Dirikx

We hebben er enige tijd op moeten wachten, maar sinds kort is Compact Disk Dummies helemaal terug van weggeweest. Een paar weken geleden verbraken de gebroeders Coorevits de stilte door met “Cry For Me” hun eerste single in drie jaar uit te brengen en meteen erna volgde ook nog het nieuws dat de jongens in oktober hun nieuwe ep de wereld insturen. De twee releaseshows in de AB verkochten dan ook in een mum van tijd uit, maar daar bleef het niet bij. Nadat de Dummies het al voor elkaar kregen om de Dance Hall op Pukkelpop op het middaguur tot de nok te vullen, trokken ze daarna nog mee met dEUS op tour bij onze Noorderburen. Uit die shows is duidelijk een vriendschap ontstaan, want niemand minder dan Tom Barman is te gast op “Satellites”

Op hun nieuwste single laten Lennert en Janus zich nog maar eens van hun beste kant zien. Ze mixen Justice-achtige geluiden met leuke drums en een paar blazers, met effecten weliswaar. Lennerts stem schiet regelmatig de hoogte in, waardoor er een funky sfeer doorheen het hele nummer hangt. “Satellites” zou zomaar tientallen jaren eerder gemaakt kunnen zijn en dat wordt nog maar eens in de verf gezet door het zwoele ‘rapstukje’ dat Tom Barman voor zijn rekening mag nemen (denk aan zijn invloed bij Magnus). Het nummer sluit af met harde beats die ondersteund worden door funky beats die van “Satellites” een geweldig doordacht en sterk nummer maken.

De twee shows in de Ancienne Belgique zijn dus al hopeloos uitverkocht, maar wie wil kan Compact Disk Dummies nog aan het werk zien tijdens hun try-out in De Klinker in Aarschot op 10 oktober en de dag erna in Turnhout. De ep volgt in dezelfde maand.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1970 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Compact Disk Dummies @ Ancienne Belgique (AB): Bloedhete triatlon

Compact Disk Dummies lijkt de laatste tijd in een groeispurt te zitten. De broers hebben een derde plaat af en beginnen sinds…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Compact Disk Dummies - "fomo"

Nadat Compact Disk Dummies jarenlang het middelgrote publiek entertainde, mikken de broers sinds kort een stukje hoger. Afgelopen zomer was er zo…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 3): Van mysterie naar hysterie

De derde dag van Pukkelpop begon nogal wisselvallig door de regen en dat liet iedereen plots een klein beetje panikeren. Gelukkig klaarde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.