Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YellowStraps feat. Swing – “Si tu savais”

 

De Brusselse broertjes Murenzi moesten net als het hele land dit voorjaar in lockdown doorbrengen, maar omdat stilzitten niets is voor de twee jongemannen, besloten ze te starten met hun Yellockdown Project. Dit hield in dat ze elke week van op afstand een nummer maakten met een andere artiest. Zo maakten onder andere Jae Luna, Primero, Lord Esperanza, blackwave. en DVTCH NORRIS hun opwachting. Wat startte als iets kleins leidde tot 13 nummers die gebundeld worden op het Yellockdown Project dat op 2 oktober officieel uitkomt.

Op “Si tu savais” krijgen we de stem van Swing te horen. Ver zijn de broertjes het dus niet gaan zoeken aangezien hij lid is van het Brusselse raptrio L’Or du Commun en hiernaast ook solo hoge ogen kan gooien. Ondanks dat YellowStraps al vaker met Franstalige artiesten heeft samengewerkt, krijgen we op “Si tu savais” voor het eerst Yvan in het Frans te horen. De verandering van taal heeft evenwel geen invloed op de muziek want die blijft even smooth en laidback als altijd. Wanneer Swing aan zijn verse begint, gaat de bas wel even de hoogte in, waardoor we een mooie mix van r&b en neo-soul krijgen.

Wie het duo live aan het werk wil zien kan op 20 oktober naar hun miniconcert in de Botanique gaan. Als je het liever iets groter hebt is het nog even afwachten tot 5 mei, wanneer ze terug komen naar de Brusselse concertzaal.

Facebook / Instagram / Twitter

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YellowStraps - "MERCI" (feat. Roméo Elvis & Swing)

Vorige maand liet YellowStraps weten dat hij bezig is aan een nieuw album. Dit moet de opvolger worden van het Yellockdown Project…
LiveRecensies

15 Years Of All Eyes On Hip Hop @ Kunstencentrum Vooruit (Concertzaal): Hip Hop Hoera!

All Eyes On Hip Hop mocht vorig jaar vijftien kaarsen uitblazen, maar hun verjaardagsfeest moesten ze om de voor de hand liggende…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

All Eyes On Hip Hop viert vijftienjarig bestaan met Central Cee, Pa Salieu, Frenetik en meer!

Hiphopliefhebbers, spits je oren, want op 10 november gaat het eerste echte indoor hiphopfestijn in lange tijd eindelijk door. De organisatoren van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.