FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Dour vult verder aan met o.a. Baxter Dury, Arca en Donny Benét!

© CPU – Joost Van Hoey

Dour gaat ook dit jaar weer voor een gevarieerd programma. De afgelopen maanden heeft het grootste Waalse festival hard gewerkt aan een diverse line-up met heel wat kleppers, maar ook ruimte voor opkomend talent en nichegenres. Vandaag ligt de focus van de organisatie vooral op de laatste twee categorieën. Enkele opvallende namen in de nieuwe line-up zijn onder andere Arca, die een van hun weinige zomerse shows zal geven, samen met Baxter Dury, de Brusselse rapper Swing, de Nederlandse producer Young Marco, de langverwachte terugkeer van de Belgische basmuziekiconen Ganja White Night, en de Australische Donny Benét. Voor meer diepgang zorgen onder andere het Franse dj-duo Jersey, de Braziliaanse platenmeester Mochakk, de eigenzinnige rapper S.Pri Noir, de Britse punkband DITZ en de Berlijnse neofolkband Mitsune. Een overzicht van alle nieuwe namen vind je onderaan het artikel.

Dour gaat dit jaar door van woensdag 17 juli tot en met zondag 21 juli. Voor meer info en tickets kan je terecht op de website van het festival.

Een overzicht per dag (nieuwe namen in het vet)

Woensdag 17 juli 2024: Céline GillainGreen Montana – I Hate Models – ISHA & Limsa D’Aulnay – JerseyNOVAH – OGUZ – Oscar and the Wolf – Paula Temple b2b SNTS – S.Pri Noir

Donderdag 18 juli 2024: Alix Perez x SP:MC – Altin Gün – Amnesia Scanner – Ana Frango Elétrico – Bambii – Bar Italia – Basswell – Bou – Bizkit Park – Caballero & JeanJass – Chippy Nonstop – Creeds Live – Dalle Béton – Deijuvhs – Dinos – DITZGanja White Night – Ice Spice – Interplanetary Criminal – James Blake – Jayda G – Jyoty – Kara – Koven – Luidji – Mariposa  Meltheads – Mitsune – Netsky – O. – Osirus Jack – Sega Bodega – Shame – Shawiya Tribe – Subtronics – Trym

Vrijdag 19 juli 2024: 999999999 – Amelie Lens – Billy Nomates – Chase & Status Live – Chevalier surprise – CRC – Daria Kolosova – Dorothy Gale – Ezra Collective – Farrago – Helena Lauwaert – Irene Dresel – Joe Unknown – Josman – Kekra – Le Prince Harry – Loverman – LSDXOXO Live – Mezerg– Milo Spykers – Nia Archives – NSG – Reinel Bakole – Remzcore – Rendez-Vous – Roland Cristal – Salomé – Skepta – S O R O R – Spice Up! – STIKSTOF – Structures – VTSS – Zamdane – zonmai

Zaterdag 20 juli 2024: Aminé – Apashe & Brass Orchestra – Baxter DuryBelaria B2B DC Salas – BERWYN – Bicep – Black Rave Culture – Camelphat – Courtesy – DJ Gigola – Gazo – HAAi – Hamdi – H0rsegiirL – Jean-PaulGroove – Jolagreen23 – Kokoroko – Lazza Gio – Lofofora – Luther – MALO – MCR–T – Miley Serious – Promis3 – Protoje – Puggy – Queen Omega – Rema – Rounhaa – Sadandsolo – Sick of it All – Talk Show – The Blessed Madonna – Zaho de Sagazan

Zondag 21 juli 2024: Angie & Lazuli – Arca – Astéréotypie – Brutus – DJ Babatr – DJ Heartstring – DJ HolographicDonny BenétFais Le Beau – Four Tet – Girls in Hawaii – Guy2Bezbar – Honey Dijon – Justice – Kabaka Pyramid – Kerchak – MJ Nebreda – MochakkNayra – Obongjayar – Omah Lay – Ralphie Choo – Reinier Zonneveld – Rori – SadBoi – Sam Quealy– SCH – Swing – The Libertines – Toya Delazy – Young Marco – [KRTM] b2b Manu le Malin

2050 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Justice - Hyperdrama (★★★★): Terugkeer om U tegen te zeggen

De kans dat je sinds midden jaren 00 al eens de dansbenen gestrekt hebt op een nummer van het Franse danceduo Justice,…
LiveRecensies

Jersey @ Botanique (Le Musée): Dansende lampen

Rap, rapper, rapst! Wie een kaartje voor het concert van Jersey in de Botanique wilde bemachtigen moest er heel snel bij zijn….
InstagramLiveRecensies

Paaspop 2024 (Festivaldag 2): Bewolkt en bevolkt

De provisorische festivalstad in Schijndel opende gisteren de deuren voor de tweede festivaldag van Paaspop. Nadat we ons de eerste dag vooral…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.