Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YellowStraps feat. DVTCH NORRIS, blackwave. – “Something”

Toen de Brusselse Murenzibroers eind maart begonnen aan hun Yellockdown Project, hadden ze allicht niet voorzien dat de coronamaatregelen zo lang zouden aanhouden. Zo is er niet veel meer te merken van het oorspronkelijke motto ‘één nummer, één artiest, één dag’. Elke week zouden er een à twee nummers verschijnen van YellowStraps, in samenwerking met telkens een andere artiest. Zo verschenen al sinds 30 maart “Closer” met Crayon, “Time” met Jae Luna en nog een hoop andere tracks met onder andere Primero en ROMderful. De flow om elke week een nummer (inclusief videoclip) te releasen, is er al even uit, maar Yellockdown Project is nog niet volledig afgerond. Van de dertien tracks die zijn opgenomen, staan er nog maar negen online. “Something” is een samenwerking met de Antwerpse muzikanten DVTCH NORRIS en blackwave. en vormt de tiende release van Yellockdown Project dat op 2 oktober in volle glorie verschijnt.

Een van de talenten van YellowStraps, is dat ze erin slagen features tot hun volste recht te laten komen. De Murenzibroers zijn als het ware kameleons die zich moeiteloos aanpassen aan met wie ze samenwerken, zonder hun eigen identiteit te verliezen. Zo is ook “Something” niet zomaar een typische YellowStrapstrack, maar is het nummer ook kenmerkend voor blackwave. en past het moeiteloos in de discografie van DVTCH NORRIS. Dat lijkt op het eerste gezicht verwonderlijk, zelfs onmogelijk, want je linkt DVTCH en blackwave. niet meteen aan de groovy neo-soul van YellowStraps. Toch past het plaatje perfect en is “Something” voor alle betrokken artiesten een uitgave om trots op te zijn. We durven zelfs stellen dat het ons een beetje heimwee doet krijgen naar die beginperiode van de lockdown.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

227 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

blackwave., Emma Bale & Charles @ Werchter Parklife: Met wisselend succes, maar telkens goed geëindigd

Ondanks dat de optredens van donderdag letterlijk in het water vielen, mochten we op vrijdag opnieuw de festivalweide van Werchter betreden. Het…
InstagramLiveRecensies

blackwave., TheColorGrey, Gaidaa & SPREEJ @ Gent Jazz: We want more (blackwave.)!

Gent Jazz dag vijf. Met SPREEJ, Gaidaa, TheColorGrey en blackwave. is ook vandaag de affiche weer divers en contrastrijk. SPREEJ en zijn…
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview Andries Beckers: 'Bij ons moet het kunnen gaan van Ayco Duyster tot De Romeo's'

Wat in de nillies exclusief bedoeld leek te zijn voor Apple iPod-eigenaars en amateur-radiomakers, groeide de afgelopen twee jaar uit tot het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.