LiveRecensies

Glints @ OLT Rivierenhof: Van het zitje

© CPU – Ymke Dirikx

Er eens gezellig op uit met wat live muziek? OLT Rivierenhof maakt het ook deze zomer mogelijk en nodigt dit jaar binnen zijn ‘Take Care’-reeks opkomend en gevestigd Belgisch talent uit voor een optreden in het wondermooie openluchttheater. Gisterenavond gaf Glints zijn eerste optreden sinds de machtige AB-releaseshow van zijn debuutalbum Choirboy, die ondertussen al ruim zes maand achter ons ligt. Het was dan ook te voelen dat de Antwerpse rapper er meer dan ooit zin in had, en dat zorgde voor een euforiebom op het podium. Vooraf tekenden onder andere Rare Akuma en Matt Wxsted als voorprogramma; zij kregen de kans om met een ondergaande zon op de achtergrond het publiek op te warmen.

Matt Wxsted mag misschien nog jong zijn, maar de mede-Antwerpenaar heeft een hele boel te vertellen. In het begin van de zomer dropte hij zijn eerste album, Awful Nights, waarin hij al zijn frustraties en emoties goot. Ook live durfde hij zijn ziel bloot te leggen en stelde hij zich als eerlijke artiest voor waar al heel wat mensen een oor naar hadden. Dat niet alles loepzuiver gebracht werd was uiteindelijk bijzaak, want het waren de teksten en sfeerschepping die primeerden en een bescheiden indruk maakten. De oprechtheid siert Matt en zijn muziek, dus laat ons hopen dat hij nog wat vaker het podium op mag.

© CPU – Maxim Meyer-Horn

Het was al wat donkerder toen Antwerp’s finest Rare Akuma aan zijn drie kwartier durende set mocht beginnen. De rapper maakte in het verleden al furore als producer en werkt momenteel aan nieuw album dirtytwominus, dat later dit jaar zou verschijnen. Naarmate de set vorderde, stroomde het volk toe en waren steeds meer mensen getuige van het muzikale spektakel waarvoor Akuma zorgde. De set was energiek en bleef interessant door de diversiteit aan nummers. Elke track was anders en zo twijfelen we er niet aan dat hij er heel wat fans bij won in het OLT.

De temperaturen waren om 10 uur ‘s avonds aardig gezakt. Gelukkig hadden we met Glints op het juiste moment de juiste man op de juiste plek om terug voor wat warmte te zorgen. Met zijn meezinganthem “Choirboy” begon hij aan zijn thuismatch en kon hij meteen rekenen op een uitzinnig koor. Ook met de daaropvolgende nummers “Gold Veins” en “New Flow” deed hij een gouden zaakje; het enthousiasme bij de fans ging dan ook steeds meer stijgen. Zitten was voor velen geen optie meer, en voor de rest van de set bleef dat het geval.

Het zes maand jonge debuutalbum speelde gisteren uiteraard de hoofdrol, waardoor we vrij weinig van coronaproject 28 Days te horen kregen. Op Choirboy slaat Glints op een aanstekelijke wijze de brug tussen hiphop en pop, wat live in een nummer als “Moving Day” zeker tot zijn recht kwam. Ook in iets technischere songs als “HTTP 404” kwam de rapper niet uit zijn concentratie en stond hij recht in zijn schoenen. Ondanks hij ons tot dan hardnekkig in zijn greep had, beet hij in “Young Wolverine” niet helemaal door en zag het publiek een kans tot rust. Gelukkig bleef het bij deze minimale indomper, want de trein met als bestemming de ultieme apotheose vertrok daarna pas echt en was niet meer te stoppen.

Het was nog maar dinsdag, maar “Sunday Service” mocht de keet weer helemaal opzwepen. In het opbruisende “Blank” dook Glints dan het publiek in en maakte hij er ondanks de anderhalve meter een waar feest van, dat de perfecte inleiding vormde voor “Fear” en “Minimum Wage”.  Nu de kolen steeds warmer werden, bracht Jan Maarschalk Lemmens ze uiteindelijk dankzij de finale “Bugatti” zo hard aan het gloeien dat het nummer in de bis nog een tweede keer werd gebracht.

Oost west, thuis presteer je altijd best: met die mindset zal Glints aan zijn thuismatch begonnen zijn. Opnieuw bewees deze Belgische trots dat hij als geen ander met zijn eenmansshow een publiek kan ophitsen tot het kookpunt bereikt is. Een uur lang kon het verstand op nul en het plezier op honderd, iets waar de circa vierhonderd aanwezigen en de rapper zelf heel veel behoefte aan hadden. Op naar de volgende festivalzomer met hopelijk weer heel wat shows van sfeermaker Glints!

Setlist:

Choirboys
Gold Veins
New Flow (nummer van VRWRK)
Moving Day
Dread
28 Days
HTTP 404
Young Wolverine
Sunday Service
Lemonade Money
Blank (nummer van The Subs)
Fear
Minimum Wage
Bugatti

Bugatti

1653 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Kurt Vile & The Violators @ OLT Rivierenhof: Bliksemende gitaren, donderende drums

Kurt Vile is al lange tijd een chouchou van de alternatieve muziekwereld. De afgelopen jaren is hij erin geslaagd om met elke…
InstagramLiveRecensies

Tash Sultana @ OLT Rivierenhof: High worden zonder drugs

Gisteravond nam Tash Sultana ons mee op een psychedelische rondtrip door hun universum. Het was vertrouwd, maar toch verrassend. Het genderfluïde, multi-instrumentale…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 2): Wispelturige mengelmoes

De tweede dag van Pukkelpop is eigenlijk nog altijd de eerste officiële festivaldag met alle podia open en een stuk meer volk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.