Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Neighbourhood – “Pretty Boy”

Wie anno 2013 actief was op het destijds immens populaire Tumblr, kent The Neighbourhood waarschijnlijk van hun debuutalbum I Love You. Vooral “Sweater Weather” werd een wereldberoemd anthem voor een generatie jongeren. Jesse Rutherford en de zijnen zitten niet graag stil: The Neighbourhood bracht al drie langspelers en een sterke mixtape uit, en liet tussendoor met regelmaat nieuwe nummers op de wereld los. De Californische band legt de lat voor vernieuwing telkens hoog, wat ervoor zorgt dat elke release een specifieke, kenmerkende sound heeft en elk album een eigen identiteit. Over een aantal weken verschijnt Chip Chrome & The Mono-Tones, met Rutherford in de rol van het fictieve figuur Chip, hun veelbelovende vierde album.

“Pretty Boy” volgt eerdere singles als het zeemzoete “Cherry Flavoured” en het meer upbeat “Devil’s Advocate” op. Het is een rustig en romantisch klinkend nummer, waarbij vooral de vocals van Rutherford naar de voorgrond treden. Dit zou best wat vaker mogen gebeuren. Hoewel The Neighbourhood instrumentaal ongetwijfeld sterk staat, biedt het verkennen van het bijzondere stemgeluid van de frontzanger in deze ballade-achtige single een extra dimensie, die we graag verder zouden ontdekken. De synthesizers uit eerdere nummers worden naar de achtergrond geduwd en ingewisseld voor zachte percussie en dromerige gitaargeluiden. In de aandoenlijke videoclip van “Pretty Boy” speelt Devon Lee Carlson (de partner van Jesse Rutherford) een kleine rol, wat doet vermoeden dat melancholische lyrics als ‘as long as I got you – yeah / I’m not afraid to die’ wel eens over haar zouden kunnen gaan. The Neighbourhood mikt hoog, maar lost met “Pretty Boy” de verwachtingen opnieuw in.

Indien de Coronamaatregelen het toelaten, kan je The Neighbourhood op zaterdag 14 november in de Brusselse Ancienne Belgique gaan bewonderen. Chip Chrome & The Mono-Tones verschijnt op 25 september.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify 

28 augustus 2020

About Author

Lupé Van Rijmenant


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief