Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Neighbourhood – “Cherry Flavoured”

Het is inmiddels al zeven jaar geleden dat The Neighbourhood een monsterhit scoorde met “Sweater Weather” en ermee de hele wereld veroverde. De band rond Jesse Rutherford heeft de afgelopen jaren een sterke reputatie weten op te bouwen met hun innovatieve en vooruitdenkende radiopop. Vooral op hun vorige plaat Hard To Imagine The Neighbourhood Ever Change toonde de band zich van zijn meest diverse en futuristische kant. Stilzitten zat er voor het vijftal niet in, want er werd duchtig gewerkt aan een opvolger. De nieuwe plaat Chip Chrome & The Mono-Tones verschijnt op 25 september en daaruit kregen we nu al het kakelverse “Cherry Flavoured”.

Dat The Neighbourhood zich opnieuw heeft heruitgevonden, horen we al gauw op “Cherry Flavoured”. Met hun nieuw werk keert de band wat meer terug naar de begindagen, maar dan met heel wat andere invalshoeken en geluiden. De vocals van Jesse Rutherford zitten lekker droog in de mix en dat vormt een toffe spanning met de sound van het nummer. Ook de manier waarop ze het akoestische en het elektronische hebben weten samenvoegen, getuigt nog maar eens het vakmanschap van de band. Waarom The Neighbourhood niet nog meer op handen wordt gedragen, is ons een raadsel, want de band blijft ons steeds weer opnieuw verrassen met sterke nummers en platen!

Op zaterdag 14 november staat The Neighbourhood (als alles goed gaat) in de Ancienne Belgique te Brussel.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify 

2 augustus 2020

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief