Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Spinvis – “Scherven van jou”, “Verzonnen Man” en “7.6.9.6”

©CPU – Joost Van Hoey

Vandaag is niet de dag dat Richard Krajicek Wimbledon won. Het is wel de dag waarop Spinvis een nieuw album aankondigt: 7.6.9.6, de opvolger van Trein Vuur Dageraad uit 2017. Dat doet Erik de Jong niet aan de hand van één nummer zoals zo’n aankondiging meestal gaat, maar meteen met een ep waarop hij alvast drie liedjes van het album prijsgeeft: “Scherven van Jou”, “Verzonnen Man” en de titeltrack “7.6.9.6”. Richard Krajicek zal op het album overigens niet van de partij zijn. Bij het beluisteren van de ep hoor je meteen waarom.

Met Krajiceks strak besnaarde tennisracket mikte de Jong nog op onze nostalgische dansvoeten, maar met 7.6.9.6 lijkt hij een ander blik nostalgie te willen opentrekken. “Scherven van Jou” neemt ons op de bagagedrager mee naar de breekbare sfeer van het allereerste Spinvisalbum. Een plaat die de laatbloeiende Nederlandse liedjessmid indertijd eigenhandig thuis ineenknutselde. Het nieuwe album kwam op een gelijkaardige manier tot stand. In de isolatie van de lockdown, zonder invloed of hulp van buitenaf. Zelfs de mix deed Erik zelf. ‘Opeens was er niks meer wat hij niet kon / De man die zich verzon’, zingt de Jong in “Verzonnen man”. Alweer een prachtig liedje van de man die zichzelf op zijn eenenveertigste op zijn zolderkamertje heruitvond.

7.6.9.6 verschijnt op 2 oktober. Er komt een speciale uitgave met een prentenboek waarin de Jong terugblikt op de afgelopen twintig jaar. Ook dat prentenboek knutselde hij zelf ineen. Of wat dacht je?

Facebook / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 10 beste Nederlandse albums van 2023

Dat er in de Benelux afgelopen jaargang veel kwaliteitsmuziek uitkwam, konden we al lezen in de twintig beste albums van Belgische bodem….
InstagramLiveRecensies

Spinvis @ Cactus Club: Groter dan grootse kleinkunst

Soms breekt er een hart, soms blaft er een hond, soms krijgen we de kans om de geniale tingeltangelhersenpan van Erik De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Spinvis - "Het volgende moment" & "We kunnen niet zoveel"

September. Weg zomer. Voordat we het weten haalt de routine ons in en zitten we weer in de dagelijkse sleur. Wie kan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.