Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Circa Waves – “Lemonade” (feat. Alfie Templeman)

Is de vrolijkste en zonnigste samenwerking van de zomer een feit nu de mannen van Circa Waves een nummer hebben gemaakt met de zeventienjarige wonderboy Alfie Templeman? De Britse indierockers hebben de afgelopen jaren niet stilgezeten. Nadat ze vorig jaar nog maar met een album naar buiten kwamen, volgde er dit jaar met Sad Happy alweer een nieuwe plaat. Nu volgt er dus alweer een nieuw nummer met niemand minder dan Alfie Templeman. We omschreven de jonge Brit al verschillende keren als één van de beste nieuwe dingen die het Verenigd Koninkrijk te bieden heeft en we zijn niet de enigen die dat vinden. Nadat de tiener deze maand met Happiness in Liquid Form nog een bijzonder plezante ep op de markt bracht, wordt hij nu ook door de Belgische radio gepusht. Twee zonnestraaltjes samen op één nummer? Dat moet wel vonken geven, toch?

Wel, “Lemonade” is zeker vrolijk en zomers, maar om eerlijk te zijn hadden we er toch wat meer van verwacht. Het nummer mist over het algemeen gewoon wat tempo. Al vanaf het begin weet je eigenlijk al waar de single naartoe gaat. Met een traag indiegitaartje komt Circa Waves voorzichtig uit de startblokken. Kieran zorgt voor een chill, laidback-sfeertje, waardoor we meteen in strandstemming komen. In de refreinen vertelt het duo hoe ze rustig limonade drinken terwijl ze eigenlijk zoveel beters konden doen. Limonade drinken is op zich ook niet verkeerd, want na enkele luisterbeurten voelen we de zonnestraaltjes toch al wat meer op ons gezicht. Tegen het einde klinken de gitaren al wat melancholischer, waarna de twee hun krachten nog een laatste keer bundelen. Geen stevige uptempo zomerbeat zoals we gewoon zijn van de twee dus, maar een chill nummertje waarop genieten centraal staat.

Circa Waves: Facebook / Instagram / Twitter

Alfie Templeman: Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1012 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Alfie Templeman - Forever Isn't Long Enough (★★★★): Euforisch hoogtepunt

Het gaat de Britse indiebelofte Alfie Templeman voor de wind: sinds zijn succesvolle debuut-ep Like an Animal uit 2018 heeft hij nog…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Alfie Templeman: 'Ik zie het schrijven als mijn therapie tegen het overdenken'

Voor een uitstekend voorbeeld van hoe een schitterende carrièrestart eruit ziet, kan je gerust eens een oogje werpen op de achttienjarige Alfie…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alfie Templeman - "One More Day" (feat. April)

Er lijkt geen stoppen meer aan Alfie Templeman. De jonge Brit – maar écht jong, 18 jaar nog maar – brengt muziek…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.