Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Linkin Park – “She Couldn’t”

© CPU – Jonas Demeulemeester

Het is ondertussen al twintig jaar geleden dat Hybrid Theory uitkwam, de plaat met hits als “Crawling” en “In The End” op. Om dat te vieren brengt Linkin Park op 9 oktober een speciale editie van de plaat uit met allerlei extra’s zoals demo’s, rariteiten en liveopnames. Ook op die deluxe-uitgave te vinden is het gloednieuwe nummer “She Couldn’t”, een nummer dat in de periode van de plaat werd opgenomen en nu pas wordt uitgebracht. Het bevat dus vocals van de in 2017 overleden frontman Chester Bennington.

Het lijkt ons enigszins wel logisch dat dit nummer zo lang in de schuif bleef liggen. “She Couldn’t” geeft perfect de sound van Hybrid Theory weer, maar mist de intensiteit die alle andere nummers op de plaat hebben. Dat neemt niet weg dat dit nummer een leuke aanvulling is voor de fans. Met een zachte gitaar en wat rapinvloeden boordevol gescratch, zoals ze dat in die periode deden, bolt het nummer heel gezapig voort. De vocals van Bennington zoeken op bepaalde momenten de hoogte op, maar het nummer blijft vooral heel traag en gestaag verder bouwen. Op een bepaald moment lijkt “She Couldn’t” naar een climax te gaan, maar de synths die plots overheersen zorgen eerder voor een leuke extra. Met zijn vijf minuten is het een lang nummer, maar veel gebeurt er niet in. Toch zijn we blij dat we nu nog een nieuw stukje Linkin Park (en bijgevolg Bennington) kunnen horen uit hun sterke periode.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

13 augustus 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


ONE COMMENT ON THIS POST To “Nieuwe single Linkin Park – “She Couldn’t””

  1. Didier schreef:

    Dit nummer is niet nieuw. Stond al op hun EP toen Linkin Park nog Hybrid Theory heette. Heerlijk nummer om op “repeat” te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief