Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sweats – “Sluts”

Vorige week, toen optredens nog waren toegestaan in Antwerpen, zagen we Sweats een mooie avond afsluiten in het Rivierenhof. De viertal telt drie vrouwen en dus omschrijven ze hun muziek als oestrogeengekookte beats met een pittige saus van attitude en punk. Twee van de drie vrouwen zorgen voor de tekst en zang terwijl Aram Santy en Kaat Schiltz de muziek verzorgen. Debuutsingle “Moist” was al een mooi voorproefje van de ep die er zit aan te komen, maar met “Sluts” komt daar een dikke schijf bij!

‘If you’re a slut, then I’m a slut. Sluts united!’ klinkt het. Op het eerste gezicht lijkt het lied misschien wat inhoudsloos en toch dragen Lotte Lauwers en Stien Bovijn geen nonsenstekst voor. Met het lied wil Sweats diepgewortelde misogynie aanhalen en over hoe vrouwen en non-binaire mensen hun gedrag maar moeten aanpassen zodat het past binnen de normen van de maatschappij. Deze boodschap zit in ieder geval in de tekst verwerkt en gaat bovendien gepaard met frisse beats waardoor er een catchy geheel ontstaat. De weinig genuanceerde tekst komt binnen terwijl er op dit nummer gedanst en gefeest kan worden. Sweats maakt feestmuziek (niet van de platte soort) met een inhoud.

De debuut-ep van Sweats verschijnt op 1 september.

Facebook / Instagram 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

31 juli 2020

About Author

Robbe Rooms Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief