Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sweats – “Sluts”

Vorige week, toen optredens nog waren toegestaan in Antwerpen, zagen we Sweats een mooie avond afsluiten in het Rivierenhof. De viertal telt drie vrouwen en dus omschrijven ze hun muziek als oestrogeengekookte beats met een pittige saus van attitude en punk. Twee van de drie vrouwen zorgen voor de tekst en zang terwijl Aram Santy en Kaat Schiltz de muziek verzorgen. Debuutsingle “Moist” was al een mooi voorproefje van de ep die er zit aan te komen, maar met “Sluts” komt daar een dikke schijf bij!

‘If you’re a slut, then I’m a slut. Sluts united!’ klinkt het. Op het eerste gezicht lijkt het lied misschien wat inhoudsloos en toch dragen Lotte Lauwers en Stien Bovijn geen nonsenstekst voor. Met het lied wil Sweats diepgewortelde misogynie aanhalen en over hoe vrouwen en non-binaire mensen hun gedrag maar moeten aanpassen zodat het past binnen de normen van de maatschappij. Deze boodschap zit in ieder geval in de tekst verwerkt en gaat bovendien gepaard met frisse beats waardoor er een catchy geheel ontstaat. De weinig genuanceerde tekst komt binnen terwijl er op dit nummer gedanst en gefeest kan worden. Sweats maakt feestmuziek (niet van de platte soort) met een inhoud.

De debuut-ep van Sweats verschijnt op 1 september.

Facebook / Instagram 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1154 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
LiveRecensies

We Are Open (dag 2) @ Trix: En er werd gedanst

Nadat op de vrijdag van We Are Open met Jazz Brak, RONKER en Kleine Crack & Slagter al heel wat mooie namen…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Lander & Adriaan, Meltheads, Heisa en meer Belgisch talent op We Are Open 2023!

Het is een jaarlijkse traditie van de Antwerpse concertzaal Trix om in februari twee dagen de deuren te openen voor de spannendste,…
InstagramLiveRecensies

MEROL @ Ancienne Belgique (AB): Vol van MEROL

Stel dat een of ander tijdschrift binnenkort op zoek gaat naar de icoon van 2022, dan kunnen wij MEROL sterk aanbevelen. Voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.