Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Billie Eilish – “everything i wanted”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Heeft Billie Eilish nog een introductie nodig? De Amerikaanse zangeres is nog steeds maar zeventien jaar, maar heeft de hele wereld al moeiteloos veroverd. 2019 was dan ook meer dan ooit haar jaar. Ze bracht haar debuutplaat WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? uit en kreeg daarvoor van ons de volle vijf sterren, maar nog voor dat album er was, wist ze begin dit jaar La Madeleine al in een recordtempo uit te verkopen. Dat bleek de laatste kans om het tieneridool in zo’n kleine zaal te zien, want enkele maanden (en miljarden streams) later, zorgde Billie voor een van de drukste concerten ooit op Pukkelpop. De lat ligt dus hoog, maar met het nieuwe “everything i wanted” springt Billie daar losjes over.

Ook nu krijgen we stevige bassen te horen, maar die zijn nu eerder achtergrondgeluid. “everything i wanted” hangt samen met een piano, die meteen heel wat emotie in het nummer steekt. Dat is ook nodig, aangezien Billie zingt over een gevoelig thema: de liefde, maar toch vooral de druk van haar carrière, waar ze onder lijdt. Naarmate het nummer vordert, stijgt ook het tempo en worden de bassen harder. Er komen nog een aantal aanstekelijke samples aan te pas, waardoor er een zekere speelsheid in het nummer zit, maar net genoeg om de emotie erin te houden. We horen Billie Eilish op deze single dus eens van een andere kant, en die heeft ons zeker overtuigd.

Op zondag 19 juli staat Billie Eilish op Werchter Boutique Pop-up.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

14 november 2019

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief