Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Biffy Clyro – “Weird Leisure”

Toen Biffy Clyro eind februari met “Instant History” terug een album aankondigde, waren we lichtjes teleurgesteld in de sound die de band daar etaleerde. Het album zou de eerste studioplaat (de soundtrack van vorig jaar voor Balance, Not Symmetry niet meegerekend) worden sinds 2016. Ook bij de Schotten viel er weliswaar het een en ander in het water en dat zorgt er voor dat we nu nog steeds niet kunnen luisteren naar de volledige plaat. Wel kregen we sinds die eerste single alleen maar goeie nummers met “End Of” en vooral “Tiny Indoor Fireworks”. Nu is er met “Weird Leisure” nog een vierde voorsmaakje komen bovendrijven.

“Weird Leisure” is een nummer dat Biffy Clyro ademt. De gitaren, de effecten en de krachtexplosies zijn allemaal aanwezig. Het doet ons wat denken aan de periode van de band bij Only Revolutions en het is alleen maar positief als hiernaar wordt teruggegrepen. Wanneer het nummer na een goeie minuut explodeert, voel je dat Biffy Clyro hier wederom een anthem heeft geschreven. Nergens gaat de band te hard tekeer, maar dat hoeft ook helemaal niet. De kracht zit hem hier in zijn eenvoud en vooral de song die sterk in elkaar zit. Het is een groots nummer dat perfect de ideale sound van Biffy Clyro weergeeft en we hopen dat de rest van het album ook zo sterk zal zijn.

A Celebration of Endings verschijnt op 14 augustus.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2938 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
AlbumsRecensies

Biffy Clyro - A Celebration of Endings (★★★½): Volhardend eigenzinnig

Hoe Biffy Clyro het nog altijd niet tot headliner heeft geschopt op de grootste festivals die het Belgische grondgebied rijk is, blijft…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Biffy Clyro - "Tiny Indoor Fireworks"

Soms zit geluk verscholen in kleine dingen. Bij ons zit het vandaag verscholen in de nieuwe single van Biffy Clyro. De Schotten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.