Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Biffy Clyro – “Weird Leisure”

Toen Biffy Clyro eind februari met “Instant History” terug een album aankondigde, waren we lichtjes teleurgesteld in de sound die de band daar etaleerde. Het album zou de eerste studioplaat (de soundtrack van vorig jaar voor Balance, Not Symmetry niet meegerekend) worden sinds 2016. Ook bij de Schotten viel er weliswaar het een en ander in het water en dat zorgt er voor dat we nu nog steeds niet kunnen luisteren naar de volledige plaat. Wel kregen we sinds die eerste single alleen maar goeie nummers met “End Of” en vooral “Tiny Indoor Fireworks”. Nu is er met “Weird Leisure” nog een vierde voorsmaakje komen bovendrijven.

“Weird Leisure” is een nummer dat Biffy Clyro ademt. De gitaren, de effecten en de krachtexplosies zijn allemaal aanwezig. Het doet ons wat denken aan de periode van de band bij Only Revolutions en het is alleen maar positief als hiernaar wordt teruggegrepen. Wanneer het nummer na een goeie minuut explodeert, voel je dat Biffy Clyro hier wederom een anthem heeft geschreven. Nergens gaat de band te hard tekeer, maar dat hoeft ook helemaal niet. De kracht zit hem hier in zijn eenvoud en vooral de song die sterk in elkaar zit. Het is een groots nummer dat perfect de ideale sound van Biffy Clyro weergeeft en we hopen dat de rest van het album ook zo sterk zal zijn.

A Celebration of Endings verschijnt op 14 augustus.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

31 juli 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief