Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Biffy Clyro – “End Of”

Het moet een van de meest langverwachte terugkeren van het jaar geweest zijn: Biffy Clyro die eindelijk nog eens een volwaardig studio album zou uitbrengen. De Schotse band brengt op 15 mei de volledig nieuwe plaat A Celebration of Endings uit en daaruit kregen we enkele weken geleden al een eerste voorsmaakje. “Instant History” wist ons niet te smaken zoals het hoort en dus waren we al meteen wat sceptisch over die nieuwe plaat. “End Of” serveert ons gelukkig terug een portie furieuze gitaren, Biffy Clyro op zijn best!

Het moet zijn dat er weinig positieve reacties waren op de eerste single van Biffy Clyro’s nieuwe plaat, want anders kom je niet zo snel met nieuw werk op de proppen. “End Of” begint met een lekkere baslijn die hier en daar wordt onderbroken door gitaarlijnen, een beetje zoals het werk op Puzzle. Uiteindelijk escaleert dit alles in een bombastisch arsenaal van riffs waarbij de krachtuitspattingen je omarmen. Simon Neil brult in het wilde weg en muzikaal gaat het alle kanten op met natuurlijk ruimte voor de aanstekelijke refreinen. Zo willen we onze Biffy Clyro het liefst en laten we hopen dat de rest van de plaat dit niveau volgt.

2993 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
AlbumsRecensies

Biffy Clyro - A Celebration of Endings (★★★½): Volhardend eigenzinnig

Hoe Biffy Clyro het nog altijd niet tot headliner heeft geschopt op de grootste festivals die het Belgische grondgebied rijk is, blijft…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Biffy Clyro - "Weird Leisure"

Toen Biffy Clyro eind februari met “Instant History” terug een album aankondigde, waren we lichtjes teleurgesteld in de sound die de band…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.