Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Biffy Clyro – “Instant History”

We hebben er even op moeten wachten, maar er is eindelijk nieuw werk van Biffy Clyro. Vorig jaar nog kwam de band met een geweldige plaat die dienst deed als soundtrack, maar nu krijgen we nog eens een studioalbum van de Britten. Het was alweer geleden van 2016 en dus was er nood aan gloednieuwe muziek. Er werd de afgelopen weken dan ook volop geteased, en dat komt nu op zijn eind met eerste single “Instant History”. Het nieuwe album werd nog niet aangekondigd, maar dat lijkt er binnenkort wel aan te komen.

De single begint veelbelovend met de kenmerkende vocals van Simon Neil en meteen voelt het zeer vertrouwd aan. Je voelt een bepaalde spanning opbouwen en kijkt al uit naar de stevige riffs waarvoor Biffy Clyro zo bekend staat. Helaas krijgen we in het refrein geen riffs, maar wel een synthgeluid. Een beetje atypisch en ook tamelijk inspiratieloos, omdat het niet echt een meerwaarde biedt aan de opbouw die wel iets steviger klinkt. Het lijkt alsof Biffy Clyro hun sound wat wilt ontwikkelen, maar hiermee vooral iets toegankelijker wil klinken. Een Imagine Dragons maakt gelijkaardige nummers, en dat zegt misschien al genoeg. De song klinkt weliswaar meer als een opbouw naar iets anders, en hopelijk klinkt volgend materiaal iets boeiender en minder plat.

20 februari 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


ONE COMMENT ON THIS POST To “Nieuwe single Biffy Clyro – “Instant History””

  1. Ruben schreef:

    het was een film, geen videospel. ik hoorde op bbcradio Simon zeggen dat het weer een gevarieerde Biffy plaat wordt met angry, dans en rustige songs. eigenlijk doet Biffy het nooit fout. imho dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief