Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Biffy Clyro – “Instant History”

We hebben er even op moeten wachten, maar er is eindelijk nieuw werk van Biffy Clyro. Vorig jaar nog kwam de band met een geweldige plaat die dienst deed als soundtrack, maar nu krijgen we nog eens een studioalbum van de Britten. Het was alweer geleden van 2016 en dus was er nood aan gloednieuwe muziek. Er werd de afgelopen weken dan ook volop geteased, en dat komt nu op zijn eind met eerste single “Instant History”. Het nieuwe album werd nog niet aangekondigd, maar dat lijkt er binnenkort wel aan te komen.

De single begint veelbelovend met de kenmerkende vocals van Simon Neil en meteen voelt het zeer vertrouwd aan. Je voelt een bepaalde spanning opbouwen en kijkt al uit naar de stevige riffs waarvoor Biffy Clyro zo bekend staat. Helaas krijgen we in het refrein geen riffs, maar wel een synthgeluid. Een beetje atypisch en ook tamelijk inspiratieloos, omdat het niet echt een meerwaarde biedt aan de opbouw die wel iets steviger klinkt. Het lijkt alsof Biffy Clyro hun sound wat wilt ontwikkelen, maar hiermee vooral iets toegankelijker wil klinken. Een Imagine Dragons maakt gelijkaardige nummers, en dat zegt misschien al genoeg. De song klinkt weliswaar meer als een opbouw naar iets anders, en hopelijk klinkt volgend materiaal iets boeiender en minder plat.

2931 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
AlbumsRecensies

Biffy Clyro - A Celebration of Endings (★★★½): Volhardend eigenzinnig

Hoe Biffy Clyro het nog altijd niet tot headliner heeft geschopt op de grootste festivals die het Belgische grondgebied rijk is, blijft…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Biffy Clyro - "Weird Leisure"

Toen Biffy Clyro eind februari met “Instant History” terug een album aankondigde, waren we lichtjes teleurgesteld in de sound die de band…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.