Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Biffy Clyro – “Tiny Indoor Fireworks”

Soms zit geluk verscholen in kleine dingen. Bij ons zit het vandaag verscholen in de nieuwe single van Biffy Clyro. De Schotten werken al een tijdje toe naar hun nieuwste album en daaruit kregen we met “Instant History” en “End Of” al twee diverse singles uit. Nu krijgen we, ter compensatie van het uitgestelde album dat normaal morgen zou verschijnen, een derde single uit de plaat. “Tiny Indoor Fireworks” bestempelen we zonder schroom als het beste werk van de band in jaren. A Celebration of Endings komt nu uit op 14 augustus.

De single begint heel melodisch met enkele ‘hey hey’s’ en zet zo de toon voor een positief en stevig staaltje Biffy Clyro. De band laat melodie en brullende gitaren hand in hand gaan zonder daarvoor te stevig door te rammen. Het refrein is groots en meezingbaar, de opbouw is geweldig hoopgevend en de riffs knallen ons liefdevol omver. Het einde is groots zoals enkel Biffy Clyro het kan, wondermooi en met oog voor detail. Titel “Tiny Indoor Fireworks” is niet voor niets gekozen, het is een vuurwerk in een nummer gegoten. Met een referentie naar Only Revolutions in de lyrics, weet je ook waar de inspiratie voor dit nummer kwam. Geweldige song waarbij we Biffy Clyro op het best horen.

2982 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
AlbumsRecensies

Biffy Clyro - A Celebration of Endings (★★★½): Volhardend eigenzinnig

Hoe Biffy Clyro het nog altijd niet tot headliner heeft geschopt op de grootste festivals die het Belgische grondgebied rijk is, blijft…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Biffy Clyro - "Weird Leisure"

Toen Biffy Clyro eind februari met “Instant History” terug een album aankondigde, waren we lichtjes teleurgesteld in de sound die de band…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.