Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Disclosure – “Douha (Mali Mali)” (feat. Fatoumata Diawara)

Op slechts enkele maanden tijd hebben de broertjes van Disclosure zich helemaal terug op de kaart gezet. Het is niet dat ze ondanks hits als “Latch” of “Magnets” zomaar uit ons collectief geheugen verdwenen waren, maar het duurde een tijdje voor het duo met nieuw materiaal kwam. Wij vroegen, zij draaiden… letterlijk dan, want naast een ep, “ENERGY” en “My High” hielpen Guy en Howard ons doorheen de lockdown met self isolation mixes. Tijdens die online livesets konden de aandachtige luisteraars al het nieuwe “Douha (Mali Mali)” opmerken. Voor die single werkten de Britten samen met Fatoumata Diawara. De Malinese zangeres wint aan populariteit en was onlangs nog te horen in samenwerking met Gorillaz. Geen verkeerde naam dus, zeker als het nummer in kwestie een ode aan je land van herkomst is.

Disclosure liet via hun laatste releases hun liefde voor de exotische muziek al uitschijnen en vandaag wordt daar met “Douha (Mali Mali)” nog een schepje bovenop gedaan. Al vanaf de eerste seconde is duidelijk dat het duo de lijn doortrekt dankzij het zwoele ritme. Fatoumata zingt in haar moedertaal, waardoor we ondergedompeld worden in de exotische sfeer. Zo gigantisch veel gebeurt er wel niet over een tijdspanne van bijna vijf minuten. De synths en samples voelen redelijk donker aan, de refreinen zijn niet echt gevarieerd en de beats zijn niet vernieuwend, maar wie Disclosure kent, weet dat dat niet al te veel uitmaakt. “Douha (Mali Mali)” zal zonder twijfel perfect opgenomen worden in een liveset, waardoor de temperatuur op de dansvloer ongeziene hoogtes zal halen.

Op 28 augustus verschijnt ENERGY. Op het album hoor je naast Fatoumata Diawara ook slowthai, Aminé, Kelis, Channel Tres en nog veel meer. Fatoumata Diawara’s concert in Ancienne Belgique is verplaatst naar 7 maart 2021.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1313 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Disclosure - "Waterfall" (feat. RAYE)

Sinds Disclosure in de zomer van 2020 zijn grote comeback maakte, ontbrak het niet aan nieuwe muziek. Integendeel, op een kleine twee…
InstagramLiveRecensies

Fatoumata Diawara @ De Roma: Uit zijn voegen gebarsten volksfeest

Zangeres en gitarist Fatoumata Diawara passeerde gisteren in de Antwerpse concertzaal Roma, en daar was voor de eerste keer in lange tijd…
LiveRecensies

Fatoumata Diawara @ Ancienne Belgique (AB): Muzikale hoop en activisme

Normaal gezien zou Fatoumata Diawara in mei vorig jaar de AB hebben aangedaan. We kennen het verhaal… Eindelijk, na anderhalf jaar wachten,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.