Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Barney Artist – “DARK ‘N’ COLD”

Barney Artist raakte bij een klein Belgisch publiek bekend nadat Lefto hem interviewde voor de aflevering van Lefto In Transit: Londen. Het grotere publiek leerde hem kennen als voorprogramma van zijn goede vriend Tom Misch in de Ancienne Belgique of zelfs dat van Oscar & The Wolf in het Sportpaleis. Met zijn zachte stem rapt hij vaak over jazzy beats die gemaakt worden door zijn vrienden Jordan Rakei, Tom Misch of Alfa Mist. Bijna een jaar geleden bracht hij zijn laatste ep, voor het eerst op zijn eigen label, uit en aan het begin van de lockdown gooide hij snel nog een mixtape op Soundcloud die maar enkele dagen online zou staan. Hierna besloot hij even een pauze in te lassen, maar nu is hij weer terug met een ietwat nieuwe sound.

De jazzy beats heeft Barney achterwege gelaten en er werd plaats gemaakt voor een drill beat. Het genre won sinds begin dit jaar heel wat aan populariteit, maar dit wil nog niet zeggen dat we hem hier graag op bezig horen. Zijn jazzy raps zorgden voor originaliteit, terwijl Barney op dit nummer eerder klinkt als een rapper zoals er dertien in een dozijn zitten. Voor mensen die van een stevige beat houden, is het zeker geen slecht nummer, maar stiekem hopen we toch dat het bij dit eenmalige uitstapje blijft.

Facebook / Twitter / Instagram

Related posts
AlbumsRecensies

Mr Jukes & Barney Artist - The Locket (★★★½): Londense bruistablet

Mr Jukes is het alter ego van Jack Steadman, maar belletjes gaan vooral aan het rinkelen wanneer we vertellen dat hij de…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single RESPONS - "Hilary" (feat. Samm Henshaw en Barney Artist)

  RESPONS is een jonge Britse rapper die opgroeide in Leighton-Buzzard, iets buiten Londen. In zijn jeugd kwam hij met alle soorten…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Barney Artist - "Calm Down"

De 27 jarige Londense Barney Artist kreeg afgelopen herfst de kans om zijn carrière in België een serieuze boost te geven, want…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.