Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single RESPONS – “Hilary” (feat. Samm Henshaw en Barney Artist)

 

RESPONS is een jonge Britse rapper die opgroeide in Leighton-Buzzard, iets buiten Londen. In zijn jeugd kwam hij met alle soorten muziek in aanraking, van gospel tot de hiphop van Mos Def en Dr Dre. Die invloeden gebruikte Billy Crabtree, zijn naam in het dagelijkse leven, om zelf ook wat muziek te maken op zijn kamer. Hierdoor kregen we begin mei zijn eerste ep Virtually Everything Means Nothing, waar hij ons een mix bracht van hiphop, soul en pop. Op “Hilary” werkt RESPONS samen met de jonge Londense rappers Samm Henshaw en Barney Artist, voor wie de mix van soul, jazz en hiphop ook niet vreemd is.

“Hilary” klinkt zoals je zou kunnen verwachten van de drie jongemannen: soulvol, jazzy en lekker laidback. Het nummer start met een funky gitaartje en een droge beat die perfect bij de zachte stem van RESPONS past. Hierna krijgen Samm en Barney beiden hun eigen verse die ze op hun eigen manier invullen. De eerste rapt in zijn je m’en fou stijl, terwijl Barney er nog een snuifje soul aan toevoegt. Het drietal rapt over liefde, lust en het dagelijkse leven in de grootstad die Londen is. Naar het einde van het nummer krijgen we zelfs nog een saxofoon te horen die het geheel nog wat opvrolijkt.

Met dit feel good nummer krijgt RESPONS meteen een plaatsje in ons hart en zijn we benieuwd naar nog meer nieuw werk van de jonge Brit.

RESPONS: Facebook / Twitter / Instagram

Samm Henshaw: Facebook / Twitter / Instagram

Barney Artist: Facebook / Twitter / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Samm Henshaw - "Chicken Wings"

Jaren geleden stond Samm Henshaw nog als een schuchtere en onervaren muzikant op de affiche van Rock Werchter, maar dat is verleden…
AlbumsRecensies

Mr Jukes & Barney Artist - The Locket (★★★½): Londense bruistablet

Mr Jukes is het alter ego van Jack Steadman, maar belletjes gaan vooral aan het rinkelen wanneer we vertellen dat hij de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Samm Henshaw - "All Good"

In het begin van zijn carrière stond Samm Henshaw op Rock Werchter, maar pas vier jaar later lijkt het alsof de Brit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.